fbpx

Dubbelbok för 6-9-åringar delas ut under Världsbokveckan

I samband med Världsbokveckan den 23–29 april 2018 får alla som köper minst en barnbok i bokhandeln en bok på köpet. Boken i sig består av två böcker som läses från varsitt håll.

Världsbokveckan firas med att en gratis barnbok delas ut i bokhandeln till alla som köper minst en barnbok. Bakom årets gåvobok står Svenska Bokhandlareföreningen, Lilla Piratförlaget och Bonnier Carlsen.

– När vi fick frågan från Bokhandlareföreningen om att delta i Världsbokveckan tvekade vi inte – vi är mycket stolta över att bidra med en bok till landets nybörjarläsare! Att få en riktigt bra bok i sin hand är utan tvekan det bästa läsfrämjande projektet, säger Erik Titusson, förlagschef på Lilla Piratförlaget.

ANNONS

De två böckerna i årets Världsbokveckan-bok är Smyga spana snoka av Pernilla Gesén och Jeanette Milde (utkom 2014 på Lilla Piratförlaget) och Dags för disco av Marie Oskarsson och Helena Bergendahl (utkom 2016 på Bonnier Carlsen).

Målet med Världsbokveckan-boken är att ge nybörjarläsarna en möjlighet att upptäcka hur roligt det är att läsa, både själv och tillsammans. Högläsning är viktigt bland annat för att lägga en grund för barns läsintresse och för att fylla på ordförrådet. På sin hemsida lyfter Svenska Bokhandlareföreningen fördelarna med högläsning:

  • Språkinlärningen gynnas.
  • Barn lär sig hur läsning går till. Från vänster till höger, uppifrån och ned.
  • Barn får kunskap om världen och hur olika saker fungerar.
  • Barn får identifera sig med olika karaktärer och uppleva känslor ur boken.
  • När vi pratar med barn om det vi läst tillsammans väcks ofta funderingar och reaktioner.
  • Barn blir mer intresserade av att lära sig läsa, det blir också lättare för dem att lära sig.
  • Barn får möta ord som förekommer oftare i böcker än i samtal, ordförrådet blir berikat.
  • Barn lär sig hur berättelser ofta är uppbyggda och blir beredda för att läsa själva i framtiden.
  • Barn upptäcker en värld av äventyr, spänning, kunskap och glädje. Det banar väg för deras intresse för läsande och litteratur.

Världsbokveckan är också en satsning för att locka fler och nya kunder till boklådor runt om i landet – något som också är viktigt i en tid då den fysiska bokhandeln står inför sina utmaningar.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny