fbpx

Snart dags för Stockholms litteraturmässa 2018

Agnes Lidbeck tilldelades Borås Tidnings Debutantpris 2018 för sin roman Finna sig. Foto: Patrik Hedljung 2017

Den 13–14 april är det dags för Stockholms litteraturmässa som äger rum på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan bjuder på ett brett scenprogram samtidigt som det litterära står i tydligt fokus.

För tredje året i rad arrangeras Stockholms litteraturmässa som i år kommer ha fler scener, större program och fler spännande samarbetspartners än tidigare.

– I år har vi lagt ner mer jobb på scenprogrammet än tidigare, men det utgår fortfarande huvudsakligen från de utställande förlagen och deras författare, så det kommer bli brett, samtidigt som det litterära står i tydligt fokus. Nytt för i år är att vi samarbetar med Svenska PEN och ICORN, och tillsammans med dem har vi bjudit in flera fristadsförfattare, vilket vi är väldigt stolta över, säger ordförande Martin S. Halldin.

Invigningen sker på fredagen med invigningstal och läsningar med Athena Farrokhzad, Linnea Axelsson och Iman Al-Ghafari. Mässan bjuder sedan på ett späckat program hela lördagen med flera spännande panelsamtal och läsningar. Några exempel på författare som kommer medverka på mässan är Anna Axfors, Elis Burrau, Alexander Cavalieratos, Johanna Frid & Gordana Spasic, Balsam Karam och Agnes Lidbeck. Panelsamtalen tar upp flera spännande ämnen och teman, bland annat ”Syskonskap, moderskap och relationer i samtiden”, ”Sveriges dolda historier”, ”Kärlek på riktigt – ett samtal om intimitet och romantik” och ”Hur gestaltas solidaritet i litteratur?”.

ANNONS

– Personligen är jag glad över att få inleda scenprogrammet på lördagen med ett samtal om min favoritförfattare Ursula K. Le Guins betydelse. Hon avled i januari i år och jag vill att alla som inte redan har gjort det får en chans att upptäcka hennes unika författarskap, säger Martin S. Halldin.

Precis som tidigare år kommer Stockholms litteraturmässa vara öppen för allmänheten, med gratis inträde både till mässan och till alla samtal.

– Vi vill att litteratur ska vara tillgänglig, och det fria inträdet i kombination med placeringen, Kulturhuset Stadsteatern, gör att tröskeln är ganska låg för att besöka den. Så förhoppningsvis hittar många som inte tidigare har varit på en litteraturmässa dit, säger Martin S. Halldin.

Stockholms litteraturmässa är en årligt återkommande mässa med litterärt fokus som lyfter fram den mångfald av förlag och tidskrifter som finns i Sverige. Den har arrangerats under våren både 2016 och 2017 och återkommer på samma plats den 13–14 april 2018. Bakom mässan står den ideella föreningen Stockholms litteraturmässa i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Hela programmet för 2018 går att läsa på litteraturmässans hemsida.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

fanny@boktugg.se

Stäng meny