fbpx

Konsertliknande lansering av Harry Potter-ljudbok

Ny ljudboksutgåva av Quidditch Through the Ages spelades upp på ett av Londons konserthus. Foto: Edmund Gall/Flickr

I samband med lanseringen av den nya audioutgåvan av JK Rowlings Quidditch Through the Ages fick 200 personer en 360-graders ljudupplevelse.

Den nya audioversionen av Quidditch Through the Ages (Quidditch genom tiderna) släpptes häromdagen på Audible och Pottermore. Lanseringen fick ett något udda format, skriver The Bookseller: 200 personer fick lyssna till när ljudboken spelades upp med hjälp av inte mindre än 38 högtalare, ackompanjerat av ljusprojektioner och rekvisita, i St Lukes konserthus i London.

Tanken var att publiken skulle få en känsla av att bevittna världscupsfinalen i trollkarlssporten Quidditch. Boken är inläst av Andrew Lincoln och matchen kommenterades av karaktärerna Ginny Potter (inläst av Imogen Church) och Rita Skeeter (inläst av Annette Badland).

ANNONS

– Ljudlandskapet som Pinewood och Kinicho skapade till vårt event fick besökarna att ducka och slänga sig åt sidan för att undvika bollar och kvastar som for förbi. Rummet sprudlade av energi och spänning – det kändes verkligen som om man befann sig vid sidlinjen av världscupen i Quidditch 2014, säger Laurence Howell, innehållschef på Audible UK, i en intervju med Pottermore.

Quidditch Through the Ages kom ut 2001 och skrevs ursprungligen för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Comic Relief. Ljudboken kommer att fortsätta på samma spår och vinsten går till Comic Relief och till Rowlings egen välgörenhetsorganisation Lumos.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny