fbpx

Anne-Marie Körling får Ingvar Lundbergpriset 2018

Anne-Marie Körling tilldelas Ingvar Lundbergpriset 2018 för sitt mångsidiga och outtröttliga arbete att motivera barn och unga att läsa. Foto: Håkan Elofsson/ Natur & Kultur

Årets Ingvar Lundbergpris går till Anne-Marie Körling för hennes läsfrämjande arbete. Priset om 100 000 kronor delas ut av stiftelsen Natur & Kultur.

Anne-Marie Körling har utsetts till årets mottagare av Ingvar Lundbergpriset. Hon är lärare i grunden men även författare, krönikör, bloggare och flitigt anlitad föreläsare. 2015–2017 var Anne-Marie Körling Sveriges läsambassadör. Hon sitter med i referensgruppen för Läsdelegationen och i styrelsen i IBBY Sverige (International Board on Books for Young People). Tidigare har hon tilldelats Svenska Akademiens Svensklärarpris, Microsofts innovativa lärarpris och Sciras (Swedish Council of the International Reading Association) hedersdiplom för sina läsinsatser.

– Anne-Marie Körling är så otroligt uppfinningsrik och entusiasmerande i sitt breda arbete med att främja läsinlärning. Hon brinner verkligen för det som också var Ingvar Lundbergs hjärtefrågor och vi är fantastiskt glada över att ge henne årets pris, säger Ann-Charlotte Smedler, styrelseledamot i Natur & Kultur och ordförande i juryn till Ingvar Lundbergpriset.

ANNONS

Juryns motivering:
Anne-Marie Körling tilldelas Ingvar Lundbergpriset 2018 för sitt mångsidiga och outtröttliga arbete att motivera barn och unga att läsa. Med vidsyn, beläsenhet och djup förståelse för barns behov och möjligheter inspirerar hon lärare att hitta nya vägar att väcka elevers läslust – och föräldrar att växa som förebilder. Hon möter det enskilda barnet med samma engagemang som hon når ut till en bred publik via sina böcker, föreläsningar, radioprogram, sin blogg och som Läsambassadör. Anne-Marie Körling gör läsning till en lustfylld, gemensam angelägenhet.

Utdelningen kommer att ske den 18 april på Natur & Kulturs Läs- och skrivkonferens i Stockholm.

Ingvar Lundbergpriset delas ut av stiftelsen Natur & Kultur och tilldelas en person som har gjort avgörande insatser för att främja kunskap om läs- och skrivinlärning. Priset är uppkallat efter Ingvar Lundberg (1934–2012), professor i psykologi och en internationellt erkänd forskare inom läs- och skrivutveckling och dyslexi.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.