fbpx

Nils Ferlin flyttar in på Litteraturbanken

Nils Ferlins diktsamlingar finns nu tillgängliga på Litteraturbanken. Foto: Wikimedia Commons

Poeten Nils Ferlins verk har blivit inscannade och uppladdade på Litteraturbanken, en webbplats som tillgängliggör klassisk litteratur.

Litteraturbanken samlar klassisk svensk skönlitteratur och andra texter på sin webbplats som används flitigt av studenter, forskare och andra intresserade. Här finns över 1 500 författare och nära 3 000 digitaliserade verk, i första hand äldre texter som givits ut till och med tidigt 1900-tal. Boktugg gjorde ett längre reportage om Litteraturbanken i december 2017 bland annat om hur digitaliseringsprocessen går till.

Det senaste tillskottet i Litteraturbankens databas är den folkkäre poeten Nils Ferlin (1898–1961) som nu ansluter sig till många andra stora namn inom den svenska litteraturskatten. Han är känd för dikter som Du har tappat ditt ord och Infall, och många av hans texter har blivit tonsatta genom åren och fått nytt liv som visor.

– Vi är väldigt glada över att Ferlins dikter nu ingår i Litteraturbankens samlingar. Vi hoppas på ett fortsatt stort intresse för hans författarskap, som på många sätt alltid har varit tidlöst och aktuellt, säger Nisse Sundberg, företrädare för Nils Ferlins rättighetsinnehavare i en kommentar.

ANNONS

Det är inte bara Nils Ferlins lyrik som publiceras hos Litteraturbanken, i samlingen ingår även flera manuskript och utkast ur hans samlingar på Göteborgs universitetsbibliotek. Jonas Ellerström har skrivit en presentation av Ferlins författarskap och flera av dikterna finns som inläsningar.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny