fbpx

Bibliotek gör sig av med 25 000 böcker för att få plats med datorer

In med datorer och ut med böcker, resonerar ett bibliotek i Australien. Foto: iStock

Biblioteket i Redbank Plains utanför Brisbane, Australien, har gjort sig av med 25 000 böcker av totalt 27 000 för att få mer utrymme för datorer och mötesrum.

Det är branschsajten Books and Publishing som skriver om biblioteket i Redbank Plains som bara kommer att ha 2 000 böcker kvar efter utrensningen. De 25 000 böckerna som flyttas från biblioteket kommer emellertid inte att slängas, de förflyttas istället till ett nytt bibliotek vid Springfield Central i området intill.

– Det är en enorm minskning. Mindre än 2 000 böcker är inte ett bibliotek, säger Sheila Ireland som sitter i kommunfullmäktige.

ANNONS

De ansvariga menar att utbudet i sig inte kommer att minska eftersom låntagarna kan beställa böcker från andra närliggande bibliotek.

Men frågan är kanske var gränsen går för vad som ska få lov att kallas för ett bibliotek. Är det fortfarande ett bibliotek om datorer tar upp mer plats än böcker?
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny