fbpx

Flytande bokhandel på turné i Latinamerika

Bokhandelsskeppet Logos Hope i Cartagena, Colombia. Foto: OM Ships International

Världens största flytande bokhandel med över 5 000 titlar ombord sätter kurs mot ett antal hamnar i Latinamerika under året.

Fartyget MV Logos Hope gav sig ut på Latinamerika-turné i början av året med Colombia som första anhalt. Under året står Mexiko, Panama, Guatemala, El Salvador, Nicaragua och Costa Rica på schemat.

Pavel Martinez, PR-chef, sa enligt Latin American Herald Tribune att de kommer att erbjuda något unikt i varje hamn, och att besökarna kommer att kunna njuta av världslitteratur, kulturella evenemang, föredrag, konserter, pjäser och workshops.

Ombord på det 132 meter långa och 21 meter breda skeppet finns mer än 5 000 böcker till billiga priser. Lasten, alltså böcker, utgör 1 100 kvadratmeter. Besättningen består av volontärer från över 60 länder.

ANNONS

Logos Hope påbörjade sin världsturné 2009 och har kryssat runt i Asien, Afrika och Europa. Fler än 46 miljoner människor har besökt fartyget. Bakom initiativet står den tyska kristna välgörenhetsorganisationen Good Books for All.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny