fbpx

Flytande bokhandel på turné i Latinamerika

Bokhandelsskeppet Logos Hope i Cartagena, Colombia. Foto: OM Ships International

Världens största flytande bokhandel med över 5 000 titlar ombord sätter kurs mot ett antal hamnar i Latinamerika under året.

Fartyget MV Logos Hope gav sig ut på Latinamerika-turné i början av året med Colombia som första anhalt. Under året står Mexiko, Panama, Guatemala, El Salvador, Nicaragua och Costa Rica på schemat.

Pavel Martinez, PR-chef, sa enligt Latin American Herald Tribune att de kommer att erbjuda något unikt i varje hamn, och att besökarna kommer att kunna njuta av världslitteratur, kulturella evenemang, föredrag, konserter, pjäser och workshops.

ANNONS

Ombord på det 132 meter långa och 21 meter breda skeppet finns mer än 5 000 böcker till billiga priser. Lasten, alltså böcker, utgör 1 100 kvadratmeter. Besättningen består av volontärer från över 60 länder.

Logos Hope påbörjade sin världsturné 2009 och har kryssat runt i Asien, Afrika och Europa. Fler än 46 miljoner människor har besökt fartyget. Bakom initiativet står den tyska kristna välgörenhetsorganisationen Good Books for All.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.