Harry Potter passerar 500 miljoner sålda exemplar

Författaren JK Rowling. Foto: Mary McCartney

JK Rowlings böcker i serien om Harry Potter har nu sålt mer än 500 miljoner internationellt, enligt förlaget Bloomsbury.

500 miljoner sålda exemplar – det menar förlaget Bloomsbury att böckerna om Harry Potter har sålt världen över. Siffran är beräknad på alla versioner av alla sju böcker i serien inklusive tre tillhörande titlar, skriver The Bookseller.

Harry Potter-böckerna har vid det här laget blivit översatta till 80 olika språk. En av femton människor i världen över äger en Harry Potter-bok. Så påstår Bloomsbury.

Den första boken, Harry Potter och De vises sten, är enligt förlaget den titel som sålt mest av alla i serien. Men den sjunde och sista, Harry Potter och Dödsrelikerna, är den bok som har sålt snabbast – inte bara utifrån serien sett utan av alla böcker någonsin.

Bloomsbury har släppt flera olika versioner av Harry Potter-serien genom åren, däribland utgåvor illustrerade av Jim Kay (än så länge finns bara de tre första böckerna utgivna som illustrerade). De tre tillhörande böckerna har också blivit uppdaterade och en ny version av Barden Beedles berättelser kommer ut senare i år (på engelska).

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL