fbpx

Harry Potter passerar 500 miljoner sålda exemplar

Författaren JK Rowling. Foto: Mary McCartney

JK Rowlings böcker i serien om Harry Potter har nu sålt mer än 500 miljoner internationellt, enligt förlaget Bloomsbury.

500 miljoner sålda exemplar – det menar förlaget Bloomsbury att böckerna om Harry Potter har sålt världen över. Siffran är beräknad på alla versioner av alla sju böcker i serien inklusive tre tillhörande titlar, skriver The Bookseller.

Harry Potter-böckerna har vid det här laget blivit översatta till 80 olika språk. En av femton människor i världen över äger en Harry Potter-bok. Så påstår Bloomsbury.

ANNONS

Den första boken, Harry Potter och De vises sten, är enligt förlaget den titel som sålt mest av alla i serien. Men den sjunde och sista, Harry Potter och Dödsrelikerna, är den bok som har sålt snabbast – inte bara utifrån serien sett utan av alla böcker någonsin.

Bloomsbury har släppt flera olika versioner av Harry Potter-serien genom åren, däribland utgåvor illustrerade av Jim Kay (än så länge finns bara de tre första böckerna utgivna som illustrerade). De tre tillhörande böckerna har också blivit uppdaterade och en ny version av Barden Beedles berättelser kommer ut senare i år (på engelska).

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Några tior i månaden eller mer? Du väljer priset.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.