Ann Heberleins bokprojekt kickas ut från Kickstarter

Det blev problem för Ann Heberleins kampanj på Kickstarter.

Efter stor framgång på sidan för gräsrotsfinansiering väljer plattformen nu att plocka bort Heberleins projekt med omedelbar verkan.

Idag meddelades det att Ann Heberleins crowdfundingkampanj tagits bort från sidan Kickstarter. Motiveringen ska vara att projektet haft ”inappropriate content” och anmälts av andra användare.

Någon ytterligare förklaring har enligt DN inte lämnats av plattformen Kickstarter till författaren, men en av de som skänkt pengar säger att Kickstarter skickat ut ett meddelande där de säger att kampanjen inte ryms inom företagets ”inkluderande anda”.

Projektet har redan från början ansetts kontroversiellt, med tanke på att det handlar om en kartläggning av gruppvåldtäkter i Sverige mellan 2012 och 2017. Fokus i undersökningen ligger på gärningsmannens etnicitet.

Enligt Dagens Nyheter säger också Ann Heberlein själv att hon fått ett mejl under morgonen om att kampanjen blivit ”suspended”.

Till DN säger Heberlein också att:

– Jag ser det här som ett utslag av aktivism, för det finns inget stötande i mitt projekt. Det jag vill göra är att undersöka vad vi kan hitta för bakomliggande faktorer till att sexualbrotten har ökat kraftigt i Sverige det senaste decenniet, men kanske framför allt de senaste åren, säger hon till DN.

På den nu avstängda insamlingssidan står det att:

”I mitt projekt ’Våldtäkt och kultur – En kartläggning av gruppvåldtäkter i Sverige 2012-2017’ kommer jag att utföra en statistisk analys av samtliga domar i gruppvåldtäktsmål under åren 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017 med hänsyn till förövarens ålder och födelseland.”

 

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL