ANNONS

Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

Bonnierförlagen: Epost befäster sin position inom content marketing

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Facebooks ändrade inriktning gör att förlag tittar på alternativ. Epost befäster sin position som juvelen i content marketing-kronan, menar Jenny Bjuhr Berggren på Bonnierförlagen.

Fredagens besked från Facebook om att de framöver kommer att prioritera inlägg från vänner, familj och grupper framför dem från publika sidor (företag, varumärken, etcetera) överraskade vissa medan andra menar att Facebook redan under 2017 börjat justera algoritmerna i denna riktning.

– Annonsering på Facebook kommer i och med detta att bli dyrare och kvalitet och urval blir därför ännu viktigare, konstaterar Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

Det innebär inte att Bonnierförlagen överger Facebook. Alla förlag inom gruppen har egna Facebooksidor.

– Facebook är och förblir en viktig kanal för att nå ut och etablera relation direkt till läsare, lyssnare och andra intressenter och vi måste hela tiden hålla oss uppdaterade kring och förstå hur vi bäst ska jobba där. Samtidigt är det oerhört viktigt att hela tiden titta på vilka andra kanaler som är relevanta och inte stå och falla med Facebook. Med andra ord ingen stor förändring jämfört med hur vi jobbar idag, säger Jenny Bjuhr Berggren.

Hon menar att signalerna från Facebook innebär att högkvalitativt innehåll som motiverar engagemang och spridning blir om möjligt ännu viktigare.

– Vårt arbete med eget redaktionellt innehåll under paraplyet SelmaStories är därför en satsning som vi kommer att fortsätta utveckla.

Samtidigt lyfter hon fram en kanal som dödförklarats många gånger de senaste tio åren men som fortsätter att hänga kvar.

– Epost har hållit sig relevant genom hela utvecklingen av content marketing och digital marknadsföring och med detta så befäster epost sin position som ”juvelen i content marketing-kronan” än en gång. Vi kommer därför att fortsätta satsa mycket på våra nyhetsbrev och direktrelationen till våra läsare och lyssnare, säger Jenny Bjuhr Berggren.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

George Johanssons dystopiska SF-roman Datorernas död släpps i nyutgåva

Science fiction-romanen Datorernas död, del tre i serien Universums öde, släpps i reviderad nyutgåva. En högteknologisk dystopi som har kallats för den första svenska cyberpunkromanen.

Den klassiska science fiction-serien Universums öde av George Johansson kom ursprungligen ut på 80-talet. År 2019 respektive 2020 släpptes de två första böckerna i nyutgåva, Uppbrott från Jorden och På okänd planet, och nu är det dags för den tredje boken Datorernas död att ges ut på nytt.

– Det är väldigt roligt att böckerna kommer ut igen, jag hade nästan glömt bort dem. Jag läser inte mina gamla böcker och tänker inte ofta på dem, jag tänker mycket mer på nästa bok, säger George ”Jojje” Johansson, som förutom att skriva sci-fi även är en omtyckt barnboksförfattare till böckerna om Mulle Meck.

Han har skrivit böcker i över 40 år, men intresset för sci-fi har följt honom mycket längre än så. Som barn började han läsa tidigt och han var en flitig besökare på Stockholms stadsbibliotek. Kombinerat med ett starkt teknikintresse upptäckte han snart SF-genren. Tidskrifterna Häpna! och Galaxy väckte hans nyfikenhet, och snart läste han allt han kom över.

– För mig har SF alltid haft betoning på det första ordet, ”science”. Fantasi kan väl vem som helst skriva … men fantasi som bottnar i någon form av vetenskap – då gnistrar galaxerna!

Snart tog även det egna skrivandet fart. Det var en blandning av alla möjliga berättelser: vilda västern, flygäventyr och sci-fi.

Bokserien Universums öde skrev han – på en gammal skrivmaskin han fortfarande har kvar – parallellt med sitt heltidsjobb för Teknikens värld efter att han hade fått sina två första barn.

– Min första bok hade varit historisk, men redaktören på Bonniers bad mig skriva sci-fi istället. Jag skrev första meningen och sedan rullade det på. Trodde att ingen skulle bry sig, men serien blev något utav en succé.

Serien bestod i sin ursprungliga form av fem böcker som i nyutgivningen har slagits samman till fyra. De två första delarna hänger tydligt ihop, medan Datorernas död har en ny huvudkaraktär och utspelar sig i en annan tid och på en annan plats.

(...) Läs hela artikeln »