fbpx

Italien nästa land för Storytel

Storytel expanderar sin ljudboksverksamhet till Italien.

Storytel satsar nu på att producera italienska ljudböcker och gör sig redo för lansering i Italien 2018.

Storytel expanderar sin ljudboksverksamhet till Italien. Genom avtal med flera ledande italienska förlag har Storytel sedan en tid tillbaka börjat producera ljudböcker på italienska. Tjänsten är planerad att lanseras under 2018, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Italien är en stor ekonomi med växande intresse för abonnemangstjänster inom film och musik, men med en ganska outvecklad ljudboksmarknad. Det vill vi ändra på och satsar därför stort för att bygga upp en italiensk ljudbokskatalog i världsklass tillsammans med våra lokala partners, säger Jonas Tellander, vd för Storytel.

ANNONS

Storytels italienska verksamhet är belägen i Milano. Ett lokalt bolag håller på att sättas upp, inom verksamhetsgrenen Streaming.

Den fysiska ljudboken på CD har inte varit lika stor i Italien som den var i Sverige. Därmed finns det inte särskilt stort utbud eller tradition av att lyssna till ljudböcker.

– Det påminner lite om Spanien men det handlar för vår del om att både bygga upp en katalog och att bygga upp marknaden. Det blir en resa som kommer att ta några år. Men streamingtjänster för film och musik växer i Italien så därför är själva modellen inte ny för kunderna, säger Jonas Tellander till Boktugg.

ANNONS

Igår meddelade Storytel att de lanserar sin tjänst i Indien som är en gigantisk marknad men som samtidigt bjuder på utmaningar när det gäller betalningsmetoder och inte minst språket. Amazons Audible finns redan i Indien och erbjuder böcker på ”indisk engelska”.

– Däremot blir vi först med ljudböcker på marathi och hindi, säger Jonas Tellander.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.