ANNONS

Italien nästa land för Storytel

Storytel expanderar sin ljudboksverksamhet till Italien.

Storytel satsar nu på att producera italienska ljudböcker och gör sig redo för lansering i Italien 2018.

Storytel expanderar sin ljudboksverksamhet till Italien. Genom avtal med flera ledande italienska förlag har Storytel sedan en tid tillbaka börjat producera ljudböcker på italienska. Tjänsten är planerad att lanseras under 2018, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Italien är en stor ekonomi med växande intresse för abonnemangstjänster inom film och musik, men med en ganska outvecklad ljudboksmarknad. Det vill vi ändra på och satsar därför stort för att bygga upp en italiensk ljudbokskatalog i världsklass tillsammans med våra lokala partners, säger Jonas Tellander, vd för Storytel.

Storytels italienska verksamhet är belägen i Milano. Ett lokalt bolag håller på att sättas upp, inom verksamhetsgrenen Streaming.

Den fysiska ljudboken på CD har inte varit lika stor i Italien som den var i Sverige. Därmed finns det inte särskilt stort utbud eller tradition av att lyssna till ljudböcker.

– Det påminner lite om Spanien men det handlar för vår del om att både bygga upp en katalog och att bygga upp marknaden. Det blir en resa som kommer att ta några år. Men streamingtjänster för film och musik växer i Italien så därför är själva modellen inte ny för kunderna, säger Jonas Tellander till Boktugg.

ANNONS

Igår meddelade Storytel att de lanserar sin tjänst i Indien som är en gigantisk marknad men som samtidigt bjuder på utmaningar när det gäller betalningsmetoder och inte minst språket. Amazons Audible finns redan i Indien och erbjuder böcker på ”indisk engelska”.

– Däremot blir vi först med ljudböcker på marathi och hindi, säger Jonas Tellander.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se