fbpx

Crimetime går samman med Bokmässan och flyttar till Göteborg

Deckarfestivalen Crimetime blir en del av Bokmässan i Göteborg 2018. Foto: Crimetime Göteborg

Bokmässan och Bonnierförlagen ingår ett samarbete i en satsning på crimelitteratur. Deckarfestivalen Crimetime blir hösten 2018 en del av Bokmässan i Göteborg.

Deckarfestivalen Crimetime flyttar från Gotland till Göteborg och blir en del av Bokmässan. Samarbetet mellan Bonnierförlagen (initiativtagare till Crimetime) och Bokmässan är en gemensam satsning på crime som genre och en ambition att ”skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur”.

– Vi ser fram emot att gemensamt med Bonnierförlagen vidareutveckla konceptet Crimetime, som rönt stora framgångar. Våra besökare kommer med denna förstärkning få lära känna sina favoritförfattare i många nya spännande sammanhang – vi vet av tradition att deckargenren är mycket omtyckt bland besökarna, säger Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan.

ANNONS

Crimetime Gotland har arrangerats sedan 2015, på initiativ av Bonnierförlagen och den tidigare festivalchefen Carina Nunstedt.

Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen, säger i ett pressmeddelande att Crimetime Gotland under tre år har varit en mycket uppskattad arena för läsare, författare och branschintressenter med gemensam passion för crimelitteratur.

– Vi är därför jätteglada över att Crimetime får fortsätta utvecklas och växa, nu i samarbete med Bokmässan, säger Jenny Bjuhr Berggren. I Göteborg görs det uppskattade programmet tillgängligt för betydligt fler besökare. Vi känner oss trygga med att den som medverkat i eller besökt Crimetime Gotland ska känna igen sig, samtidigt som det förstås blir mycket nytt.

Crimetime Göteborg tar plats på Bokmässan 2018, den 27–30 september. Deckarpriset Crimetime Specsavers Award kommer att fortsätta delas ut i samband med festivalen.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny