ANNONS

Crimetime går samman med Bokmässan och flyttar till Göteborg

Deckarfestivalen Crimetime blir en del av Bokmässan i Göteborg 2018. Foto: Crimetime Göteborg

Bokmässan och Bonnierförlagen ingår ett samarbete i en satsning på crimelitteratur. Deckarfestivalen Crimetime blir hösten 2018 en del av Bokmässan i Göteborg.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Deckarfestivalen Crimetime flyttar från Gotland till Göteborg och blir en del av Bokmässan. Samarbetet mellan Bonnierförlagen (initiativtagare till Crimetime) och Bokmässan är en gemensam satsning på crime som genre och en ambition att ”skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur”.

– Vi ser fram emot att gemensamt med Bonnierförlagen vidareutveckla konceptet Crimetime, som rönt stora framgångar. Våra besökare kommer med denna förstärkning få lära känna sina favoritförfattare i många nya spännande sammanhang – vi vet av tradition att deckargenren är mycket omtyckt bland besökarna, säger Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan.

Crimetime Gotland har arrangerats sedan 2015, på initiativ av Bonnierförlagen och den tidigare festivalchefen Carina Nunstedt.

Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen, säger i ett pressmeddelande att Crimetime Gotland under tre år har varit en mycket uppskattad arena för läsare, författare och branschintressenter med gemensam passion för crimelitteratur.

– Vi är därför jätteglada över att Crimetime får fortsätta utvecklas och växa, nu i samarbete med Bokmässan, säger Jenny Bjuhr Berggren. I Göteborg görs det uppskattade programmet tillgängligt för betydligt fler besökare. Vi känner oss trygga med att den som medverkat i eller besökt Crimetime Gotland ska känna igen sig, samtidigt som det förstås blir mycket nytt.

Crimetime Göteborg tar plats på Bokmässan 2018, den 27–30 september. Deckarpriset Crimetime Specsavers Award kommer att fortsätta delas ut i samband med festivalen.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL