fbpx

Halländsk bokmässa på Varbergs stadsbibliotek

I år hålls Halländsk bokmässa på Varbergs stadsbibliotek.

Den 25 november 2017 är det för fjärde gången dags för Halländsk bokmässa. Här kan allmänheten träffa författare och bokförlag med rötterna i Halland.

– Bokmässan har uppstått efter önskemål från de halländska författarna, som vill kunna möta publiken på hemmaplan, säger Nina Katarina Karlsson, litteraturutvecklare på Kultur i Halland.

Det är andra gången som Halländsk bokmässa anordnas på Varbergs stadsbibliotek, vartannat år är den på stadsbiblioteket i Halmstad. Bokmässan brukar innebära att biblioteket får ungefär dubbelt så många besökare som en vanlig lördag, det vill säga cirka 2 000 besökare.

ANNONS

– För oss var det naturligt att lägga mässan på bibliotek eftersom det är där den bokintresserade allmänheten är. Det finns också kunnig personal på plats, säger Nina Katarina Karlsson.

Bokmässan bjuder på författarsamtal, bokförsäljning och utställning av halländska förlag, litterära sällskap och andra organisationer. I samband med mässan avslöjas även vem som blir Hela Halland läsers författare år 2018.

– Alla medverkande har på något sätt anknytning till Halland, berättar Nina Katarina Karlsson. De flesta författare bor och verkar här, liksom de förlag som ställer ut. De som önskar av utställarna får också medverka i scenprogrammet. Konferencier är Petter Heldt från Teater Halland.

ANNONS
Aino Trosell, en av de medverkande på Halländsk bokmässa.

Halländsk bokmässa inleds med en författarfrukost med Aino Trosell (deltidshallänning) den 25 november klockan 9. Medverkar gör även Hamza Yalçin, svensk-turkisk författare, och många andra. Mässan kommer i år att bjuda på extra många programpunkter för barn och unga. Hela programmet finns här.

Information: Halländsk bokmässa äger rum lördagen den 25 november på Stadsbiblioteket på Kulturhuset Komedianten i Varberg klockan 10–16. Fri entré, förutom till frukosten med Aino Trosell där förköp kostar 75 kr.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.