fbpx

WAPI satsar på fler titlar som släpps i enbart digitala format

Mattias Lundgren, vd WAPI, och Alexandra Harlegård, projektledare. Foto: WAPI

Word Audio Publishing International börjar producera eget material skrivet direkt för digital form. De första fem titlarna släpps innan årets slut.

Flera förlag har den senaste tiden satsar på digital first-utgivning, däribland Bonnier Bookery och Norstedts nya imprint Tiden. Nu ger sig ljudboksförlaget WAPI in i konkurrensen.

Alexandra Harlegård, projektledare för WAPI:s nya satsning, berättar att det är ett samarbete mellan WAPI och utvalda författare som efter särskilda parametrar skrivit en historia i en genre som man gemensamt har kommit fram till.

ANNONS

– Detta är egenproducerat material där vi tagit chansen att påverka den digitala utgivningen, säger Alexandra.

De första fem titlarna som släpps i slutet av 2017 och under 2018 planeras ett tjugotal titlar. Böckerna kommer vara i olika genrer men har gemensamt att de bara släpps i digital form, som ljudbok och ebok. Det kommer att finnas på alla plattformar för digital utgivning som Storytel, Bookbeat och Nextory.

– Det känns grymt att nu kunna dra nytta av våra erfarenheter från ljudboksbranschen till att skapa vår egen utgivning och content. Vi vet ju vad som efterfrågas av de som konsumerar litteratur strömmande, säger Mattias Lundgren, VD och grundare på WAPI.

Kan ni tänka er att ge ut någon av titlarna i tryckt form?
– Vi är enbart ett digitalt förlag men däremot har vi det senaste året ingått flera spännande samarbeten med olika förlag som skulle kunna öppna upp möjligheter för tryckta upplagor. Redan nu finns det utländska intressenter. I nuläget är vi främst intresserade av den digitala marknaden då vi ser så många öppningar och möjligheter där, men vi har aldrig uteslutit något, säger Alexandra Harlegård till Boktugg.

De första titlarna blir:

Själen har inga rynkor och Kärlek har ingen ålder, de två första delarna i serien ”Ingen har allt, alla har något” skrivna av Eva Swedenmark och upplästa av Katarina Ewerlöf.

Plastikkirurgen av Leone Milton och uppläst av Viktoria Flodström.

My som i @my_story av Åsa Bonelli och uppläst av Malin Molin.

Skumtomten skriven under pseudonymen Mia Ahl och uppläst av Janna Eriksson.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny