fbpx

Jacob Dalborg slutar som vd för Bonnier Books

Håkan Rudels, VD för Bonnierförlagen.

Bonnier Books vd Jacob Dalborg lämnar sin roll. Håkan Rudels, vd för Bonnierförlagen, fortsätter som tillförordnad affärsområdeschef.

Jacob Dalborg lämnar uppdraget som vd för Bonnier Books och sin plats i Bonniers ledning, rapporterar Resumé. Bonnierförlagens vd Håkan Rudels fortsätter som tillförordnad affärsområdeschef för Bonnier Books, en roll han har haft sedan i somras.

Enligt Svensk Bokhandel har Jacob Dalborg varit sjukskriven sedan sommaren.

ANNONS

Bonnier Books styrelse hoppas att snart kunna presentera en permanent lösning för vd-posten, enligt Resumé. Tidningen skriver även att Bonniers vd Tomas Franzén berättar i ett internt meddelande:

– Jacob Dalborg har lett Bonnier Books under en period där vi fortsatt att utveckla vår position som ett av Europas ledande förlagshus, och där Adlibris påbörjat sin resa från e-bokhandlare mot att bli en ledande svensk och nordisk e-handel alla kategorier. Bonniers första verksamhetsområde är idag vårt till omsättningen största, och fortsätter vara centralt för oss i vår vidare utveckling.

I Bonnier Books ingår bland annat Bonnierförlagen, Adlibris, BookBeat och Pocket Shop samt inte minst hela Bonniers internationella förlagsverksamhet.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny