fbpx

Mobibblan i Sundsvall är Årets mobila bibliotek 2017

Mobibblan i Sundsvalls kommun fick utmärkelsen Årets mobila bibliotek 2017, tidigare hette priset Årets bokbuss.

Utmärkelsen Årets mobila bibliotek, tidigare Årets bokbuss, tilldelas Mobibblan i Sundsvalls kommun för sin nytänkande och inspirerande verksamhet.

Priset Årets bokbuss instiftades 1998 i samband med 50-årsjubiléet för den svenska bokbussverksamheten. Från och med i år byter priset namn till Årets mobila bibliotek, eftersom en mobil biblioteksverksamhet kan anta många fler former idag.

Bakom priset står Svensk biblioteksförening och det delas ut till ”den mobila biblioteksverksamhet som på ett nyskapande sätt utvecklar verksamheten, samspelar med utvecklingen i samhället, har en väl förankrad verksamhet i kommunen/regionen och är inspiratör för kollegor”.

ANNONS

I år belönas Mobibblan i Sundsvalls kommun för sin nytänkande och inspirerande verksamhet.

”Att skapa nya samverkansmöjligheter gör att den mobila verksamheten tillåter sig att ta en allt större plats, inte bara inom biblioteksområdet utan även inom ett vidgat kulturliv med programverksamhet av olika slag, som mötesplats och träffpunkt, som informationscenter och resurs för demokratisk utveckling. Allt detta är exempel på vad årets pristagare arbetar med”, skriver juryn i sin motivering.

Prisceremonin är öppen för alla och äger rum i Rotundan på Stockholms stadsbibliotek den 16 november klockan 17.

Juryn består av Anders Gistorp, ordförande, Lise-Lott Nilsson, Lund, Maria Gezelius, representant, för föregående års vinnare, Olof Berge Kleber, Borås, Helena Kettner Rudberg, Svensk biblioteksförenings styrelse.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny