fbpx

Knopf trycker 200 000 exemplar av Ishiguros böcker

Kazuo Ishiguro fick modifiera sitt arbetssätt för att komma vidare med Återstoden av dagen. Foto: Jane Brown.

Det är inte bara i Sverige som efterfrågan på Kazuo Ishiguros böcker ökat efter Nobelpriset. Förlaget Knopf trycker hans titlar i totalt 200 000 exemplar.

När Svenska Akademien tillkännagav sitt val av Nobelpristagare i litteratur 2017 så gav det eko runtom i världen och alla förlag som gett ut någon av Kazuo Ishiguros böcker började leta efter tryckfiler och avtal samtidigt som bokhandlare desperat jagar tryckta exemplar att sälja.

Ishiguros förlag i USA, Knopf, meddelar att de kommer att trycka totalt 200 000 exemplar av Ishiguros böcker. Störst blir tryckningarna av hans tre mest kända verk: 75 000 exemplar av Never let me go, 50 000 exemplar av Remains of the day, 25 000 exemplar av Buried Giant, skriver Publishers Weekly.

Totalt har Ishiguro skrivit åtta böcker.

ANNONS

Hemma i Sverige kommer hans svenska förlag Wahlström & Widstrand att trycka hela 110 000 exemplar av sex titlar. Återstoden av dagen och Begravd jätte ska finnas i lager redan på torsdag och kunna finnas i bokhandeln redan till helgen, skriver Svensk Bokhandel.

Dessutom producerar man tre titlar som ljudböcker: Begravd jätte (inläsare Magnus Roosmann), Återstoden av dagen (Reine Brynolfsson) och Never let me go (Anna-Maria Käll) som kommer att släppas under november.

Värt att notera är dock att det i skrivande stund fortfarande enbart finns två Ishiguro-titlar som eböcker på svenska: Begravd jätte och Återstoden av dagen. Vågar vi gissa att det är något som kommer att åtgärdas den närmsta veckan?
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny