fbpx

Spårhunden 2017 går till Elsie Petrén

2017 års Spårhund gick till författaren Elsie Petrén för hennes egenutgivna bok Döden i Skuggmyra. Priset utdelads på Bokmässan 2017.

Årets Spårhund går till författaren Elsie Petrén för hennes egenutgivna bok Döden i Skuggmyra. Priset delades ut på Bokmässan lördagen 30 september 2017.

Elsie Petréns Döden i Skuggmyra, som hon har gett ut själv, blev utsedd till årets bästa barn- och ungdomsdeckare enligt Svenska Deckarakademin. Motiveringen löd: ”Ett härligt spännande äventyr med skickliga, men aldrig påträngande, stråk av god pedagogik där författaren tar sina unga läsare på stort och skönt allvar.”

– Självklart är jag enormt glad över priset! Det var en överraskning att jag kunde vinna över de andra tunga författarna som var nominerade. Vilken enorm ära!

ANNONS

Det var tredje gången gillt för Elsie, som har blivit nominerad till Spårhunden två gånger tidigare. De andra nominerade var Ritta Jacobsson och Martin Widmark & Petter Lidbeck.

Vad priset kommer att innebära för Elsie i framtiden vet hon inte riktigt, men hon anar att det ser snyggt ut i marknadsföringen för kommande böcker. Hon tillägger att det personligen ger en enorm skjuts för självförtroendet.

Döden i Skuggmyra är del tre i serien Skuggmyra, vars två första delar är utgivna på B. Wahlströms.

– Det är en härlig revansch för mig att jag fick priset efter att mitt förra förlag inte ville ge ut boken. Jag trodde själv mycket på boken och insåg att den måste komma ut, så jag var tvungen att ge ut den själv, säger Elsie.

– Tyvärr är intresset från övriga media väldigt svalt, antagligen för att det är ett barnbokspris och att det inte är pengar inblandade. Det är hittills bara några bokbloggare och Boktugg som uppmärksammar priset. Det är ju synd både för mig personligen och barnkultur i allmänhet att det inte är fler. Varför nämndes det till exempel inte på Kulturnyheterna och P1 kultur när de gjorde reportage om Bokmässan?

Läs även en längre intervju med Elsie Petrén som vi gjorde efter att nomineringarna släppts.

Foto: Deckarakademin
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny