fbpx

Berghs förlag trivs bra med sin monterplats på Bokmässan

Lena Andersson, vd och förlagschef på Berghs. Foto: Anna von Friesen.

Flera utställare som jobbar mot barn och unga har återigen samlats i A-hallen, vilket är väldigt positivt, tycker Lena Andersson på Berghs förlag.

Lena Andersson, vd och förlagschef på Berghs, berättar att Berghs förlag har varit alla år på mässan, och de har länge haft sin monter på samma plats. Genom åren har det varit lite olika placering av barnboksförlagen, från början var nästan alla samlade i A-hallen, men sedan följde ett antal år då de var utspridda på mässan.

– Men nu tycker jag att vi har en väldigt bra plats, med Akademibokhandeln precis bredvid och Kulturrådets Ung scen i närheten som har många bra programpunkter. De är bra grannar och det känns som att det är väldigt bra kvalitet på allt som är här runt omkring. Det har blivit ett litet centrum för barn igen.

ANNONS

Vi pratas vid på fredagseftermiddagen och Lena säger att det ännu är för tidigt att säga hur det går idag. Däremot har Berghs en känsla av att första dagen på Bokmässan var lugnare än vanligt.

Vilka böcker går bra hos er just nu?
– Faktaböckerna i serien Lätta fakta som har totalt runt 40 olika ämnen går bra. De har mycket bilder och lagom mycket text för de som nyss har lärt sig läsa. Hela serien är väldigt stark och omtyckt.

Berghs ser även ett fortsatt starkt intresse för Ulf Starks och Linda Bondestams Augustnominerade och Snöbollen-vinnare Djur som ingen sett utom vi. Den är nu även nominerad till Nordiska rådets pris. Även en klassiker som Det var det fräckaste av Wolf Erlbruch och Werner Holzwarth fortsätter att sälja, Lena berättar att den alltid har funnits i tryck sedan de gav ut den första gången.

– Vårt fokus framöver är att fortsätta ge ut bra böcker med den här bredden som vi har på vår lista, trots att vi är ett litet förlag. Men det är ganska tuffa tider och väldigt stor total utgivning av barnböcker, så vi upplever att det är svårare att nå ut rent generellt.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny