Volante värvar från DN – Albin Grahn ny redaktör

Albin Grahn, redaktör på Volante.

Albin Grahn har börjat som redaktör på Volante. Han kommer närmast från Dagens Nyheter där han arbetat både som redigerare, skribent och formgivare.

Volante anställer Albin Grahn som redaktör, där han kommer att ha hand om en del av titlarna från idé till tryck. Han kommer också att arbeta vidare med Volantes grafiska form. Albin har en bakgrund som både journalist och redigerare och har förutom att arbeta på DN, de senaste åren på Kultursöndag, också jobbat på bland annat Aftonbladet och Fokus.

– Jag tycker att utgivningen [på Volante] speglar mottot ”En klokare och roligare värld” väl, och det känns fantastiskt kul att få vara med och jobba mot det målet, säger Albin i ett blogginlägg.

Med sin bakgrund i mediebranschen har Albin kunskap om en hel del förändringar som också kan påverka förlagsbranschen. Han nämner bland annat förändrat konsumentbeteende.

– Tidningsbranschen har med sina två ben – annonsörer och läsarna – drabbats hårt när båda affärerna gått sämre, på samma gång. Att folk ska sluta köpa böcker är jag inte så rädd för, men däremot måste vi fortsätta tänka på att en bok kanske lika gärna kan säljas som en ljudbok, en podcastserie, en scenshow, en radioessä, en kortlek, en Telexremsa eller vad som helst. Men det är ju möjligheter, inte hot, säger Albin.

Från sina tidigare tidningsjobb kan han givetvis ta med sig en hel del kunskap, och specifikt från DN:s Kultursöndag säger Albin att han tar med sig ”skärpan, förmågan att blanda högt och lågt, kvaliteten i text och form”.

– Och förhoppningsvis har jag lärt mig mycket av Kultursöndags redaktör Åsa Beckman som är mycket klok och bra.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL