ANNONS

Volante värvar från DN – Albin Grahn ny redaktör

Albin Grahn, redaktör på Volante.

Albin Grahn har börjat som redaktör på Volante. Han kommer närmast från Dagens Nyheter där han arbetat både som redigerare, skribent och formgivare.

Volante anställer Albin Grahn som redaktör, där han kommer att ha hand om en del av titlarna från idé till tryck. Han kommer också att arbeta vidare med Volantes grafiska form. Albin har en bakgrund som både journalist och redigerare och har förutom att arbeta på DN, de senaste åren på Kultursöndag, också jobbat på bland annat Aftonbladet och Fokus.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Jag tycker att utgivningen [på Volante] speglar mottot ”En klokare och roligare värld” väl, och det känns fantastiskt kul att få vara med och jobba mot det målet, säger Albin i ett blogginlägg.

Med sin bakgrund i mediebranschen har Albin kunskap om en hel del förändringar som också kan påverka förlagsbranschen. Han nämner bland annat förändrat konsumentbeteende.

– Tidningsbranschen har med sina två ben – annonsörer och läsarna – drabbats hårt när båda affärerna gått sämre, på samma gång. Att folk ska sluta köpa böcker är jag inte så rädd för, men däremot måste vi fortsätta tänka på att en bok kanske lika gärna kan säljas som en ljudbok, en podcastserie, en scenshow, en radioessä, en kortlek, en Telexremsa eller vad som helst. Men det är ju möjligheter, inte hot, säger Albin.

Från sina tidigare tidningsjobb kan han givetvis ta med sig en hel del kunskap, och specifikt från DN:s Kultursöndag säger Albin att han tar med sig ”skärpan, förmågan att blanda högt och lågt, kvaliteten i text och form”.

ANNONS

– Och förhoppningsvis har jag lärt mig mycket av Kultursöndags redaktör Åsa Beckman som är mycket klok och bra.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se