ANNONS

Karolina Ek blir pocketansvarig på Norstedts

Karolina Ek och Otto Sjöberg (foto: Magnus Fond)

Norstedts förstärker sin utgivning av pocketböcker och anställer Karolina Ek från Pocketförlaget som ansvarig för pocketutgivningen.

Norstedts satsar på pocketutgivningen och anställer Karolina Ek, som närmast kommer från en förläggartjänst på Pocketförlaget. Tidigare har hon arbetat på andra förlag som både redaktör och förläggare.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Jag är jätteglad över möjligheten att få vara med från början när Norstedts nu tar ett samlat grepp om sin pocketutgivning. Pocket är ett fantastiskt roligt format att arbeta med och jag ser fram emot att få använda min erfarenhet på ett förlag som har en så pass bred och intressant utgivning som Norstedts, säger Karolina Ek.

Hennes främsta uppgift när hon tillträder den 1 november som ansvarig för Norstedts pocketutgivning blir att leda och planera arbetet för hela utgivningen inom Norstedts pocket.

– Jag tilltalas av pocketformatet bland annat för att pocketen genom sin storlek och sitt pris är lättillgänglig för många. En pocket spontanköps i betydligt större utsträckning än en inbunden bok och samtidigt är det många läsare med stenkoll på den svenska bokutgivningen som väntar tills en viss titel kommer ut i pocket, säger Karolina.

Otto Sjöberg, vd på Norstedts Förlagsgrupp, säger i ett pressmeddelande att Norstedts samlar all pocketutgivning på egen lista och dessutom utökar utgivningen med Massolits pockettitlar.

ANNONS

– Vi kommer satsa mer på att stärka varumärket och arbeta betydligt mer aktivt mot återförsäljare och läsare, säger Otto Sjöberg.

 


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se