fbpx

Karolina Ek blir pocketansvarig på Norstedts

Karolina Ek och Otto Sjöberg (foto: Magnus Fond)

Norstedts förstärker sin utgivning av pocketböcker och anställer Karolina Ek från Pocketförlaget som ansvarig för pocketutgivningen.

Norstedts satsar på pocketutgivningen och anställer Karolina Ek, som närmast kommer från en förläggartjänst på Pocketförlaget. Tidigare har hon arbetat på andra förlag som både redaktör och förläggare.

– Jag är jätteglad över möjligheten att få vara med från början när Norstedts nu tar ett samlat grepp om sin pocketutgivning. Pocket är ett fantastiskt roligt format att arbeta med och jag ser fram emot att få använda min erfarenhet på ett förlag som har en så pass bred och intressant utgivning som Norstedts, säger Karolina Ek.

ANNONS

Hennes främsta uppgift när hon tillträder den 1 november som ansvarig för Norstedts pocketutgivning blir att leda och planera arbetet för hela utgivningen inom Norstedts pocket.

– Jag tilltalas av pocketformatet bland annat för att pocketen genom sin storlek och sitt pris är lättillgänglig för många. En pocket spontanköps i betydligt större utsträckning än en inbunden bok och samtidigt är det många läsare med stenkoll på den svenska bokutgivningen som väntar tills en viss titel kommer ut i pocket, säger Karolina.

Otto Sjöberg, vd på Norstedts Förlagsgrupp, säger i ett pressmeddelande att Norstedts samlar all pocketutgivning på egen lista och dessutom utökar utgivningen med Massolits pockettitlar.

– Vi kommer satsa mer på att stärka varumärket och arbeta betydligt mer aktivt mot återförsäljare och läsare, säger Otto Sjöberg.

 
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny