ANNONS

Adlibris lanserar ny läsplatta lagom till e-bokens dag

Letto 2.

På ”Read an ebook day” den 18 september 2017 uppmärksammas eboksläsandet världen över. Adlibris firar genom sänkta ebokspriser och en ny läsplatta.

Den 18 september inträffar internationella ”Read an ebook day”, en dag då eboksläsandet uppmärksammas runtom i världen. Det är den amerikanska e-bokstjänsten Overdrive som ursprungligen står bakom initiativet, men uppmaningen att dela med sig av sina e-boksupplevelser under hashtaggen #eBookLove har spridit sig på många håll.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

I Sverige har vi inte lagt märke till så mycket uppståndelse kring denna e-bokens dag, men det har inte gått Adlibris förbi.

– Som ansvarig för just e-böcker på Adlibris tycker jag såklart att det här är toppen! Det är alltid kul att fira saker så planen är ju helt klart att fortsätta med det. Jag tror att alla aktiviteter som kan locka fler personer att testa att läsa en e-bok är bra. Just för att få in dem i ett nytt användarmönster vilket jag tror är nyckeln för e-bokens genomslag, säger Frida Änges, kategoriansvarig för Adlibris digitala försäljning.

Adlibris firar själva dagen genom att ha bra priser på några av de mest populära e-böckerna. Förhoppningsvis gör det att fler känner sig manade att läsa en e-bok, menar Frida Änges.

I fredags, 15 september, lanserades dessutom Adlibris nya läsplatta, Letto Fronlight 2. Även denna lansering är enligt Frida ett steg i att underlätta för konsumenterna att läsa e-böcker. Skillnaden mellan den nya läsplattan och den första Letto Frontlight ligger framförallt i designen.

ANNONS

– Letto Frontlight 2 är mer färgglad och kommer med ett integrerat, mer stöttåligt skal. Den har också större hårddisk vilket är bra för de som läser mycket böcker. Den uppskattade läslampan är kvar fast nu mer lättillgänglig för att maxa användarupplevelsen, berättar Frida Änges.

Hur går eboksförsäljningen hos Adlibris just nu?
– Den taktar på stabilt även om man såklart alltid vill att det ska gå ännu bättre, säger Frida Änges. Helst skulle man ju se en momssänkning så prisbilden kunde bli en annan och alla dagar skulle bli e-bokens dag!

Foto: Adlibris


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se