fbpx

Publikens favoriter inför Bokmässan i Göteborg

De mest populära svenska författarna som deltar på Bokmässan 2017 är bland annat Camilla Läckberg, Elaine Eksvärd, Marcus Samuelsson och Soran Ismail, enligt en undersökning.

En stor del av den svenska författarstaben besöker traditionsenligt Bokmässan i Göteborg. Men vilka författare på mässan i år är mest populära? Genom att analysera sökningar på Google varje månad mellan januari och juli 2017 och undersöka antal följare i sociala medier har sparportalen CupoNation sammanställt topp 10-listor över årets mest populära svenska författare inför Bokmässan.

Camilla Läckberg toppar listan över googlingar med 60 500 Googlesökningar per månad. Hon följs av Elaine Eksvärd, Lars Lerin och Ebba Kleberg von Sydow, samtliga med 40 500 genomsnittliga sökningar i månaden.

ANNONS

Kocken Marcus Samuelsson leder stort i antalet följare i de sociala medierna Facebook, Twitter och Instagram, med totalt 964 220 följare. Efter honom kommer Soran Ismail, Alex Schulman och Jason Diakité, med en följarskara på mellan ungefär 500 000 och 600 000 personer.

Man har även undersökt hur många böcker författarna på topp 10-listorna har skrivit, och där leder Lars Lerin med 57 utgivna titlar. Camilla Läckberg har skrivit 17, Edward Blom 13, Sigge Eklund 10 och Ebba Kleberg von Sydow 9 böcker.

Här finns den fullständiga undersökningen med tillhörande grafik.

Bild: Camilla Läckberg (copyright Camilla Läckberg) Elaine Eksvärd (foto Johan Larsson), Marcus Samuelsson (foto Peter Cederling), Soran Ismail (foto Emma Svensson).


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny