fbpx

Storytel passerar 500 000 betalande abonnenter

Kvinna lyssnar på ljudbok. Fotolia.

Ytterligare en stor milstolpe för Storytel – idag passerade man en halv miljon betalande abonnenter.

Vi skrev häromdagen om Storytels halvårsrapport och den fortsatt kraftiga tillväxten. Prognosen för det tredje kvartalet var då att Storytel skulle nå 496 000 betalande abonnenter under det tredje kvartalet.

Men Storytel har i sommar sett en kraftig ökning av antalet abonnenter och augusti har till och med gått bättre än man förutspådde i prognosen, vilket innebär att bolaget redan under torsdagen passerade 500 000 betalande abonnenter. Ökningen kommer flera månader tidigare än väntat och är en viktig milstolpe för Storytel:

– För fem år sedan då vi hade 25 000 abonnenter ritade jag på ett möte med alla Storytelanställda siffran 500 000 på en flipchart, och försökte övertyga gänget om att vi en dag kommer ha så många abonnenter. Då kändes det ungefär lika ouppnåeligt som att flyga till Mars. Nu är vi där, vi har gjort vår första Mars-resa, säger Jonas Tellander, VD för Storytel i ett pressmeddelande.

ANNONS

❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny