ANNONS

Scribd expanderar – inför ny tjänst där tidningsartiklar länkas till böcker

Den digitala boktjänsten Scribd har nått en halv miljon prenumeranter. Nu lanserar de även en tjänst där läsare kan ta del av utvalda tidningsartiklar relaterade till böcker.

Amerikanska digitala boktjänsten Scribd växer sig allt större. Succén efter införandet av tidskrifter under 2016 gjorde att man i år valt att inkludera en tjänst där prenumeranter kan läsa utvalda artiklar från bland annat The Guardian, The New York Times och The Wall Street Journal – alla länkade till böcker.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Tanken är dock inte att Scribd ska bli en plattform för ”breaking news”. En prenumerant som läser en artikel i en tidskrift eller en tidning kommer att se länkar till relaterat innehåll i böcker, ljudböcker, dokument och andra former. Något som Scribds VD Trip Adler poängterar ”ökar upptäckt”.

Adler meddelade även Publishers Weekly att man för första gången avslöjat sin kundbas, vilken nu har uppnått en halv miljon prenumeranter, och räknar dessutom med intäkter på ca 50 miljoner dollar (ca 435 miljoner svenska kronor) för 2017.

I jämförelse med svenska Storytel är Scribd däremot ett par storlekar mindre. Bara första kvartalet 2017 uppgick Storytels streamingintäkter till 155 miljoner kronor och räknar med att öka dessa. Storytel är alltså större än Scribd sett till intäkter. Scribd tar 8,99 dollar/månad för sin tjänst som ger access till tre eböcker och en ljudbok – men alltså även obegränsad läsning av tidskrifter/magasin och dokument.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired4@boktugg.se