fbpx

Scribd expanderar – inför ny tjänst där tidningsartiklar länkas till böcker

Den digitala boktjänsten Scribd har nått en halv miljon prenumeranter. Nu lanserar de även en tjänst där läsare kan ta del av utvalda tidningsartiklar relaterade till böcker.

Amerikanska digitala boktjänsten Scribd växer sig allt större. Succén efter införandet av tidskrifter under 2016 gjorde att man i år valt att inkludera en tjänst där prenumeranter kan läsa utvalda artiklar från bland annat The Guardian, The New York Times och The Wall Street Journal – alla länkade till böcker.

Tanken är dock inte att Scribd ska bli en plattform för ”breaking news”. En prenumerant som läser en artikel i en tidskrift eller en tidning kommer att se länkar till relaterat innehåll i böcker, ljudböcker, dokument och andra former. Något som Scribds VD Trip Adler poängterar ”ökar upptäckt”.

ANNONS

Adler meddelade även Publishers Weekly att man för första gången avslöjat sin kundbas, vilken nu har uppnått en halv miljon prenumeranter, och räknar dessutom med intäkter på ca 50 miljoner dollar (ca 435 miljoner svenska kronor) för 2017.

I jämförelse med svenska Storytel är Scribd däremot ett par storlekar mindre. Bara första kvartalet 2017 uppgick Storytels streamingintäkter till 155 miljoner kronor och räknar med att öka dessa. Storytel är alltså större än Scribd sett till intäkter. Scribd tar 8,99 dollar/månad för sin tjänst som ger access till tre eböcker och en ljudbok – men alltså även obegränsad läsning av tidskrifter/magasin och dokument.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired4@boktugg.se

Stäng meny