Legenden Eddie Izzard lanserar bok med stand up-turné

Hyllade komikern Eddie Izzard åker till USA på signeringsturné för att marknadsföra sin nya bok och bjuder samtidigt fansen på humor i form av hela sex stycken stand up-shower. Där ett exemplar av boken är inkluderat i biljettpriset.

Den folkkäre och prisbelönta brittiske komikern Edward ”Eddie” Izzard har varit aktiv sedan 1993 och har dessutom många strängar på sin lyra. Förutom humorn är han även känd som bland annat skådespelare, politisk aktivist och maratonlöpare (!). I Sverige är han kanske mest känd efter sina uppträdanden 2013 i Stockholm och Göteborg, båda inför rekordpublik.

I sommar gör han debut på författarscenen med memoaren Belive Me, a memoar of love, death and jazz chickens. I samband med detta görs en signeringsturné i ett flertal städer i USA, men några sedvanliga stillasittande signeringar är det dock inte tal om i första hand.

Komikerlegenden passar nämligen på att köra det han är mest uppskattad för – stand up-shower, vilket gör detta till en minst sagt unik signeringsturné. Biljetter till turnén finns att köpa på Izzards hemsida, i biljettpriset inkluderas ett exemplar av boken. Det officiella datumet för utgivningen är den 13 juni 2017. Dagen efter kör turnén igång och mellan den 14 och 22 juni hinner han avverka New York, Washington, Phoenix, Seattle, San Fransisco och Boston.

Boken som ges ut av Blue Rider Press (imprint till Penguin Random House) har redan fått ett par recensioner. Komikerkollegan och tillika Monty Python-ikonen John Cleese hade enbart gott att säga om boken, och passade på att skicka en skämtsam passning till vännen:

– Jag hade aldrig hört talas om Izzard innan men att döma av denna fantastiska memoar har han en ljus karriär framför sig, skrev John Cleese som själv gav ut sina memoarer för ett par år sedan – en bok som sålde bra även i Sverige.

Vi har inte sett något om en svensk utgivning av Izzards memoarer ännu, men med tanke på Izzards tidigare framträdanden i landet kan svenska fans hålla tummarna. Vilket förlag snappar upp rättigheterna – eller har redan gjort det?

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired4@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL