fbpx

Legenden Eddie Izzard lanserar bok med stand up-turné

Hyllade komikern Eddie Izzard åker till USA på signeringsturné för att marknadsföra sin nya bok och bjuder samtidigt fansen på humor i form av hela sex stycken stand up-shower. Där ett exemplar av boken är inkluderat i biljettpriset.

Den folkkäre och prisbelönta brittiske komikern Edward ”Eddie” Izzard har varit aktiv sedan 1993 och har dessutom många strängar på sin lyra. Förutom humorn är han även känd som bland annat skådespelare, politisk aktivist och maratonlöpare (!). I Sverige är han kanske mest känd efter sina uppträdanden 2013 i Stockholm och Göteborg, båda inför rekordpublik.

I sommar gör han debut på författarscenen med memoaren Belive Me, a memoar of love, death and jazz chickens. I samband med detta görs en signeringsturné i ett flertal städer i USA, men några sedvanliga stillasittande signeringar är det dock inte tal om i första hand.

ANNONS

Komikerlegenden passar nämligen på att köra det han är mest uppskattad för – stand up-shower, vilket gör detta till en minst sagt unik signeringsturné. Biljetter till turnén finns att köpa på Izzards hemsida, i biljettpriset inkluderas ett exemplar av boken. Det officiella datumet för utgivningen är den 13 juni 2017. Dagen efter kör turnén igång och mellan den 14 och 22 juni hinner han avverka New York, Washington, Phoenix, Seattle, San Fransisco och Boston.

Boken som ges ut av Blue Rider Press (imprint till Penguin Random House) har redan fått ett par recensioner. Komikerkollegan och tillika Monty Python-ikonen John Cleese hade enbart gott att säga om boken, och passade på att skicka en skämtsam passning till vännen:

– Jag hade aldrig hört talas om Izzard innan men att döma av denna fantastiska memoar har han en ljus karriär framför sig, skrev John Cleese som själv gav ut sina memoarer för ett par år sedan – en bok som sålde bra även i Sverige.

Vi har inte sett något om en svensk utgivning av Izzards memoarer ännu, men med tanke på Izzards tidigare framträdanden i landet kan svenska fans hålla tummarna. Vilket förlag snappar upp rättigheterna – eller har redan gjort det?


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired4@boktugg.se

Stäng meny