Årets nomineringar till Crimetime Specsavers Award

För tredje året i rad delar deckarfestivalen Crimetime Gotland ut deckarpriset Crimetime Specsavers Award. Vinnare utses i fem olika kategorier.

I kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare utses vinnarna utses av en jury, men läsarna står inte helt maktlösa – läsarnas röster väger lika tungt som en juryröst. Vinnaren till Årets deckarförfattare – Läsarnas pris är det läsarna som röstar fram (från och med idag 20 april kan man nominera författare). Årets hederspris delas ut till någon som varit ”banbrytande för den svenska kriminallitteraturen”. Ny kategori för i år är Nordic Noir Thriller Of The Year, som går till en internationell författare aktiv i genren Nordic Noir.

Prisutdelning i alla kategorier sker i Visby den 5 augusti under deckarfestivalen Crimetime Gotland. Röstar och nominerar gör man på specsavers.se/crimetimeaward2017.

Här är de nominerade
Årets deckardebut

Åsa Avdic, för Isola (Natur och kultur, augusti 2016).
Lina Bengtsdotter, för Annabelle (Forum, juni 2017).
Tobias Olsson, för Av samma blod (Wahlström & Widstrand, september 2016).
Marie Bengts, för En sax i hjärtat (Albert Bonniers förlag, mars 2017).
Anna Bågstam Ryltenius, för Stockholm Psycho (Storytel Original, inläsare: Emma Peters).

Årets barndeckare

Kristina Ohlsson, för sin nya skräckserie med senast utkomna bok Varulvens hemlighet (Lilla Piratförlaget, april 2017).
Martin Widmark och Christina Alvner, för serien om Nelly Rapp, senast utkomna bok Nelly Rapp och gastarna i skolan (Bonnier Carlsen, mars 2017).
Ingelin Angerborn, för Mebeltrilogin, med sista delen Fyr 137 (Rabén & Sjögren, maj 2017).
Mats Strandberg och Sofia Falkenhem, för serien om Monstret Frank, senast Monstret och människorna (Rabén och Sjögren, april 2017).
Katarina Genar och Alexander Jansson, för serien om Mystiska skolan med senast utkomna bok Spöket i biblioteket (Bonnier Carlsen, juni 2017).

Bilden: De nominerade till Årets deckardebut. Med på bilden även Erika Hultgren, PR-chef för Specsavers Sverige och Carina Nunstedt, festivalchef för Crimetime Gotland.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL