ANNONS

Vicepresident Joe Biden får 70 miljoner kr för tre böcker

Joe Biden, vicepresident till Barack Obama 2009-2017, har fått ett bokavtal som uppges vara värt 8 miljoner dollar för tre böcker, varav en ska skrivas ihop med hans fru.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om ytterligare en galen bokdeal för före detta politiker. Denna gång är det Macmillan-förlaget Flatiron Books som köpt världsrättigheterna.

Joe Biden ska skriva två böcker själv och en tredje tillsammans med sin fru Dr Jill Biden. Hon har jobbat som engelskalärare både på high scholl och college och engagerade sig under Obama-tiden i läs- och skrivkunnighet samt community colleges (ett mellanting mellan den svenska gymnasieskolan och högskolan).

Enligt källor till Publishers Weekly ska Biden ha fått 8 miljoner dollar i förskott, motsvarande 72 miljoner kronor med dagens dollarkurs.

Det är förstås inte på samma nivå som paret Obamas 65 miljoner dollar, men fortfarande ett tecken på vilket sug det finns efter böcker skrivna av kända personer i USA. Frågan är om svenska förlag kommer att betala lika bra för dessa titlar som Bonniers fick göra för Obama-böckerna?

Bilden: Barack Obama och Joe Biden, foto: Daniel Schwen. (CC BY-SA 4.0)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL