fbpx

Selmapriset tilldelas Kristina Emanuelsson för Viskskrik

Kristina Emanuelsson får Selmapriset och 20 000 kronor för sin egenutgivna debutroman Viskskrik. Priset delas ut för tredje gången i år.

Selmapriset, ett litteraturpris för egenutgivna böcker, delas i år ut för tredje gången. Pristagare är Kristina Emanuelsson för boken Viskskrik, utgiven på egenutgivarförlaget Calidris. Bakom priset står Vulkan, Tidningen Skriva och Nextory och prissumman är 20 000 kronor.

Juryns skriver i sin motivering att Kristina Emanuelsson i Viskskrik lyckas med konststycket att skapa en berättelse om förälskelse som når på djupet. ”Genom Viskskrik kvalificerar sig Kristina Emanuelsson till en av vår tids mest lovande författardebutanter”, menar juryn som består av Linda Skugge, Per Adolfsson, Leffe Grimwalker och Katarina Vastamäki.

ANNONS

Selmaprisets juryordförande Linda Skugge säger:

– Med ett stort känslomässigt mod, en återhållsam med ändå rättfram berättarstil och ett språk där varje mening och ord äger ett berättigande – målar Kristina upp bilder likt en lyrikens mästarinna.

– Det är särskilt fint att en bok som bejakar en röst som har svårt att göra sig hörd omfamnas på det här sättet och belönas med uppmärksamhet. Jag är oändligt tacksam och rörd över att just ’Viskskrik’ tilldelas Selmapriset och att så många läsare tagit berättelsen till sina hjärtan, säger Kristina Emanuelsson.

ANNONS

Viskskrik kom ut i september 2016. I slutet av mars 2017 släpptes även boken som ljudbok hos Word Audio.

Selmapriset delas ut hos Vulkan den 5 april.

Tidigare pristagare:

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

2016: Jonas Aspegren för Hemläxan, Vulkan Förlag 2015
2015: Conny Palmkvist för De flyende skyldiga, Bokförlaget Arnold 2011

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.