ANNONS

Selmapriset tilldelas Kristina Emanuelsson för Viskskrik

Kristina Emanuelsson får Selmapriset och 20 000 kronor för sin egenutgivna debutroman Viskskrik. Priset delas i år ut för tredje gången.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Selmapriset, ett litteraturpris för egenutgivna böcker, delas i år ut för tredje gången. Pristagare är Kristina Emanuelsson för boken Viskskrik, utgiven på egenutgivarförlaget Calidris. Bakom priset står Vulkan, Tidningen Skriva och Nextory och prissumman är 20 000 kronor.

Juryns skriver i sin motivering att Kristina Emanuelsson i Viskskrik lyckas med konststycket att skapa en berättelse om förälskelse som når på djupet. ”Genom Viskskrik kvalificerar sig Kristina Emanuelsson till en av vår tids mest lovande författardebutanter”, menar juryn som består av Linda Skugge, Per Adolfsson, Leffe Grimwalker och Katarina Vastamäki.

Selmaprisets juryordförande Linda Skugge säger:

– Med ett stort känslomässigt mod, en återhållsam med ändå rättfram berättarstil och ett språk där varje mening och ord äger ett berättigande – målar Kristina upp bilder likt en lyrikens mästarinna.

– Det är särskilt fint att en bok som bejakar en röst som har svårt att göra sig hörd omfamnas på det här sättet och belönas med uppmärksamhet. Jag är oändligt tacksam och rörd över att just ’Viskskrik’ tilldelas Selmapriset och att så många läsare tagit berättelsen till sina hjärtan, säger Kristina Emanuelsson.

Viskskrik kom ut i september 2016. I slutet av mars 2017 släpptes även boken som ljudbok hos Word Audio.

Selmapriset delas ut hos Vulkan den 5 april.

Tidigare pristagare:

2016: Jonas Aspegren för Hemläxan, Vulkan Förlag 2015
2015: Conny Palmkvist för De flyende skyldiga, Bokförlaget Arnold 2011

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL