Libris förlag flyttar från Örebro till Stockholm

Libris förlag i samband med flytten från Örebro till Stockholm. Nu kommer bara två av åtta tjänster att finnas kvar, meddelar Libris norska ägare.

Förlagsbranschen blir alltmer koncentrerad till Stockholmsområdet. I mars packar även Libris flyttlådorna och lämnar hemstaden Örebro för nya lokaler på Kungsholmstorg i centrala Stockholm.

Libris förlag har ända sedan grundandet 1952 funnits i Örebro, men i mars kommer flyttlasset att gå till Kungsholmen i centrala Stockholm. Det är framförallt närheten till övriga branschen som lockar. I och med flytten kommer Libris närmare många av sina samarbetspartners, sina författare och bokbranschen i stort, berättar Jennie Sjöström, VD och förlagschef. Men hon poängterar att det absolut inte kommer att påverka förlagets samarbete med partners som inte finns i Stockholm.

– Stockholm är helt enkelt Sveriges förlagscentrum och där vill vi vara!

Idag har förlaget nio anställda som alla har blivit erbjudna att följa med, och alla har tackat ja utom en, berättar Jennie Sjöström. Av de åtta som blir kvar bor tre i Stockholm, fyra i Örebro och en i Karlstad.

Har flytten några särskilda ekonomiska för- och nackdelar?
– Vi har många av våra möten i Stockholm redan idag, så till viss del finns det besparingar att göra genom att finnas på plats. Men visst är det så att det i övrigt är dyrare att vara i Stockholm än i Örebro. Vår analys är helt enkelt att vi kommer att tjäna på vår nya placering genom att lättare hitta den kompetens vi behöver för att växa och vidareutvecklas, genom närheten till media och till branschen i stort.

Hur går det för Libris generellt sett just nu?
– Libris är i en ganska stor förändringsprocess, men vi satsar och tror på framtiden. I höstas anställde vi en ny redaktör så vi ser med tillförsikt vad som ska komma, och vi är väldigt nöjda med vår titellista för det här året. Vi har vänt från några förlustår till förra årets resultat som landade på ett litet plusresultat. Så nu känns det gott att få fortsätta framåt och gå in i ett nytt år med nya möjligheter, avslutar Jennie Sjöström.

Foto: Caroline Andersson

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL