fbpx

Bokmässan omprövar beslut – Nya Tider får inte ställa ut

På fredagskvällen kom beskedet från Bokmässan: den högerextrema tidningen Nya Tider tillåts inte längre ställa ut.

– Vi har lyssnat på besökares, författares och partners starka reaktioner. Vi måste ta detta på allvar och backa ett steg och fråga oss om vi fattat rätt beslut. Då har vi kommit fram till att inte upplåta plats åt Alterna Media/Nya Tider på Bokmässan, säger Maria Källsson, vd Bok & Bibliotek i ett pressmeddelande.

Det har stormat rejält sedan Svensk Bokhandel skrev om Nya Tiders planerade medverkan häromdagen under rubriken ”Högerextrem tidning ställer ut på Bokmässan” och flera aktörer hotade att bojkotta mässan så valde Bokmässan idag att backa.

ANNONS

Nya Tider har enligt den antirasistiska stiftelsen Expo starka band till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och ses som en högerextrem veckotidning. I artikelserien ”Propagandakriget” beskrivs den så här: ”Som i veckotidningen Nya Tider. Tidningen präglas av en hårdvinklad Kreml-vänlig rapportering parad med konspirationsteorier, inte sällan antisemitiska.”


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny