fbpx

Bokmässan omprövar beslut – Nya Tider får inte ställa ut

På fredagskvällen kom beskedet från Bokmässan: den högerextrema tidningen Nya Tider tillåts inte längre ställa ut.

– Vi har lyssnat på besökares, författares och partners starka reaktioner. Vi måste ta detta på allvar och backa ett steg och fråga oss om vi fattat rätt beslut. Då har vi kommit fram till att inte upplåta plats åt Alterna Media/Nya Tider på Bokmässan, säger Maria Källsson, vd Bok & Bibliotek i ett pressmeddelande.

Det har stormat rejält sedan Svensk Bokhandel skrev om Nya Tiders planerade medverkan häromdagen under rubriken ”Högerextrem tidning ställer ut på Bokmässan” och flera aktörer hotade att bojkotta mässan så valde Bokmässan idag att backa.

ANNONS

Nya Tider har enligt den antirasistiska stiftelsen Expo starka band till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och ses som en högerextrem veckotidning. I artikelserien ”Propagandakriget” beskrivs den så här: ”Som i veckotidningen Nya Tider. Tidningen präglas av en hårdvinklad Kreml-vänlig rapportering parad med konspirationsteorier, inte sällan antisemitiska.”

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.