fbpx

Pocketförlaget byter VD – Ebba Östberg ny tillförordnad

Nu är det klart: Louise Bäckelin lämnar Pocketförlaget. Styrelsen för Pocketförlaget har istället utsett Ebba Östberg till ny tillförordnad vd på Pocketförlaget. Ebba Östberg tillträder 15 augusti och kommer närmast från en tjänst som förläggare på Norstedts.

I samband med att Östberg tillträder lämnar också Louise Bäckelin Pocketförlaget för att fortsätta bygga upp sitt eget bokförlag, Louise Bäckelin Förlag.

– Med Ebba Östberg får vi en kunnig och kreativ vd som kan fortsätta utveckla Pocketförlagets position på den svenska pocketmarknaden, säger Carl Hamilton, styrelseordförande för Piratförlaget som är Pocketförlagets största ägare.

ANNONS

Pocketförlaget startades 2005 och ger varje år ut över 70 titlar. Bolaget omsätter ca 45 Mkr och är lönsamt.

– Jag tror på pocketen, det är litteratur i sitt allra folkligaste format, säger Ebba Östberg. Hon har tidigare arbetat med Norstedts pocketutgivning och även på Pocketklubben/Pocketförlaget.

Pocketförlagets huvudägare är Piratförlaget och Norstedts Förlagsgrupp.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny