Pocketförlaget byter VD – Ebba Östberg ny tillförordnad

Nu är det klart: Louise Bäckelin lämnar Pocketförlaget. Styrelsen för Pocketförlaget har istället utsett Ebba Östberg till ny tillförordnad vd på Pocketförlaget. Ebba Östberg tillträder 15 augusti och kommer närmast från en tjänst som förläggare på Norstedts.

I samband med att Östberg tillträder lämnar också Louise Bäckelin Pocketförlaget för att fortsätta bygga upp sitt eget bokförlag, Louise Bäckelin Förlag.

– Med Ebba Östberg får vi en kunnig och kreativ vd som kan fortsätta utveckla Pocketförlagets position på den svenska pocketmarknaden, säger Carl Hamilton, styrelseordförande för Piratförlaget som är Pocketförlagets största ägare.

Pocketförlaget startades 2005 och ger varje år ut över 70 titlar. Bolaget omsätter ca 45 Mkr och är lönsamt.

– Jag tror på pocketen, det är litteratur i sitt allra folkligaste format, säger Ebba Östberg. Hon har tidigare arbetat med Norstedts pocketutgivning och även på Pocketklubben/Pocketförlaget.

Pocketförlagets huvudägare är Piratförlaget och Norstedts Förlagsgrupp.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.