Adlibris öppnar sin första butik i Stockholm

Adlibris är Nordens största bokhandel på nätet, nu tar man steget in i den fysiska världen och öppnar butiken Adlibris Marknad på Regeringsgatan 55 i centrala Stockholm. På Adlibris Marknad förenar Adlibris näthandelns låga priser med personliga möten, läsinspiration och events.

Den tionde november slog Adlibris upp portarna till sin allra första fysiska butik och kunde presentera en snygg och avskalad butik, med exakt samma låga priser som de håller på nätet. Butiken, som går under namnet Adlibris marknad, kommer att kombinera sina låga priser med en hel del event för att kunna ge sina läsare möjlighet att träffa några av sina favoritförfattare.

– Vi vill skapa möten, det har varit en viktig del även i designen av butiken där vi jobbat med att skapa ytor som inbjuder till möten mellan människor, därför är vi extra glada över att så många välkända författare vill komma till Adlibris Marknad för att möta sina läsare, berättar Cajsa Malm, marknadschef Adlibris.

På Adlibris Marknads 800 kvm kombineras ett brett, aktuellt utbud av populär litteratur med utvalda pyssel & DIY-produkter. I butiken vars design är ett samarbete mellan Adlibris, Tham & Videgård Arkitekter och Stockholm Design Lab finns även ett café med långbord där kunder kan slå sig ner med en kopp kaffe och en bok samt inspirationsytor i form av boktips från Adlibris personal och från författare.

”Vår ambition är att Adlibris Marknad ska tillföra någonting nytt i butikslandskapet. Utöver att erbjuda samma låga priser som vi gör i vår nätbutik vill vi med kundens upplevelse som utgångspunkt skapa en bokmiljö som också är en lustfylld, välkomnande mötesplats”, fortsätter Cajsa Malm.

I butiken kan kunder även få hjälp av Adlibris personal med boktips och att beställa böcker via Adlibris hemsida.

Några av de författare som kommer besöka butiken under hösten är Alex Schulman, Sigge Eklund, Viveca Sten, Ebba Kleberg von Sydow, Emilia De Poret, Leif GW Persson, Jonas Hassen Khemiri samt vinnaren av Hela Sverige bakar. Först ut är Hannah Widell och Amanda Schulman som kommer vara på plats på Adlibris Marknad den 12 november.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL