fbpx

Första offret i Elib-affären: Atingo läggs ner

Idag meddelade Publit i ett kort mejl till sina kunder att Atingo stängs ner som distributionskanal den 17 maj. Det första offret för Axiells uppköp av Elib.

Atingo lanserades som ett samarbete mellan Axiell och Publit hösten 2013. På sin hemsida beskriver Axiell tjänsten så här:

”Atingo är en öppen plattform för utlåning av e-böcker. Genom Atingo kan bibliotek och förlag komma överens om pris, tillgänglighet och villkor i realtid. Atingo låter bibliotek bygga e-bokssamlingar utifrån sina egna kriterier samtidigt som förlag får full kontroll över vilka villkor som ska gälla för utlåning av deras titlar. Bibliotek och förlag har allt att vinna på att samarbeta!”

Men när Axiell köpte Elib av de stora svenska förlagen som ägt det fram till den 19 mars så förändrades spelplanen. Axiell köpte 70 procent av bolaget Elib AB. Förlagen Bonniers, Norstedts, Natur & Kultur och Piratförlaget behöll 30 procent.

ANNONS

Genom den affären kontrollerade Axiell plötsligt både Atingo och Elib som fram till dess varit konkurrenter på biblioteksutlåning av eböcker. Alla undrade därför vad som skulle hända med Atingo och idag kom svaret. På Atingos facebooksida meddelades för några timmar sedan:

Atingos resa slutar här.

Vi har idag beslutat att lägga ner tjänsten Atingo.
Det har varit ett privilegium att få arbeta med eböckernas utveckling på biblioteken och vi tackar alla Er som har varit med på vår resa!

ANNONS

Välkomna att höra av er per mejl om ni har några frågor.

/Atingo-teamet

Den svenska eboksmarknad växer. Däremot försvann konkurrensen på biblioteksmarknaden idag.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.