fbpx

Anna Todds populära fan fiction till Sverige

Under mitten av juni stod det klart att Anna Todd skapat en ny framgångssaga med sina böcker om Hardin och Tessa, en berättelse som bygger på fan fiction rörande One Direction och som direkt inspirerats av sångaren Harry Styles. Nu har sagan gått vidare till ytterligare ett kapitel och tre böcker planeras nu att släppas i Sverige under 2015. 

Boktugg rapporterade redan i juni om hur detta unga One Direction-fan tog idoldyrkan till en ny nivå genom att skriva berättelser inspirerade av sångaren Harry Styles. Historierna publicerade hon på sajten Wattpad där de lästs över 800 miljoner gånger. Under försommaren skrev Anna Todd kontrakt med Simon & Schusters imprint Gallery Books rörande tryckning av hennes historier, en affär som fick mycket uppmärksamhet och där Anna Todd spåddes en ljus framtid med en väl tilltagen ersättning från förlaget. Nu kommer hennes succéböcker även till Sverige där de ges ut på Norstedts förlag.

Den första boken i serien om fyra heter När vi möttes och kommer att släppas under våren, tätt följt av andra delen, När vi tvekade, och tredje delen När vi föll, som båda släpps under sommaren. Den fjärde och sista delen planeras att ges ut under hösten 2015.

ANNONS

Serien är såld till flera länder och ligger på topplistor världen över, något som gör att vi förmodligen inte har sett det sista av varken Anna Todd eller fan fiction som genre. Hatten av för Anna!

Foto: Rosie Rogers

 


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired1@boktugg.se

Stäng meny