Anna Todds populära fan fiction till Sverige

Under mitten av juni stod det klart att Anna Todd skapat en ny framgångssaga med sina böcker om Hardin och Tessa, en berättelse som bygger på fan fiction rörande One Direction och som direkt inspirerats av sångaren Harry Styles. Nu har sagan gått vidare till ytterligare ett kapitel och tre böcker planeras nu att släppas i Sverige under 2015. 

Boktugg rapporterade redan i juni om hur detta unga One Direction-fan tog idoldyrkan till en ny nivå genom att skriva berättelser inspirerade av sångaren Harry Styles. Historierna publicerade hon på sajten Wattpad där de lästs över 800 miljoner gånger. Under försommaren skrev Anna Todd kontrakt med Simon & Schusters imprint Gallery Books rörande tryckning av hennes historier, en affär som fick mycket uppmärksamhet och där Anna Todd spåddes en ljus framtid med en väl tilltagen ersättning från förlaget. Nu kommer hennes succéböcker även till Sverige där de ges ut på Norstedts förlag.

Den första boken i serien om fyra heter När vi möttes och kommer att släppas under våren, tätt följt av andra delen, När vi tvekade, och tredje delen När vi föll, som båda släpps under sommaren. Den fjärde och sista delen planeras att ges ut under hösten 2015.

Serien är såld till flera länder och ligger på topplistor världen över, något som gör att vi förmodligen inte har sett det sista av varken Anna Todd eller fan fiction som genre. Hatten av för Anna!

Foto: Rosie Rogers

 

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL