Uppföljare från Harper Lee släpps i sommar

Harper Collins har annonserat att de kommer publicera en ny roman från Harper Lee. Det blir den första sedan succén med To Kill a Mockingbird från 1960. Med tanke på upplagan förväntar de sig succé. Planerna är att trycka två miljoner exemplar.

Harper Lee är känd för sin Pulitzer pris-vinnande klassiker To Kill a Mockingbird (Dödssynden) från 1960 som är den enda roman författaren hittills har givit ut. Nu visar det sig att det finns ytterligare en bok.

Go Set a Watchman skrevs egentligen på 1950-talet före Dödssynden. Den handlar om karaktären Scout som vuxen, men redaktören blev så tagen av tillbakablickarna till Scouts barndom att Lee blev övertalad att skriva en roman om den istället. Go Set a Watchman återfanns, till den 88-åriga författarens stora lycka, under förra hösten av Lees advokat. Historien satt fasthäftad till ett orginalmanuskript av Dödssynden.

Romanen släpps av Harper Collins den 14 juli. I Sverige var det Albert Bonniers förlag som gav ut Dödssynden, och de är så klart spända på uppföljaren. Daniel Sandström, förläggare och litterär chef på Albert Bonniers Förlag, säger till SvD att ambitionen är att få ge ut den så fort som möjligt, men att de så klart måste läsa manus innan de kan säga något säkert.

Foto: Eric Draper

 

 

 

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL