fbpx

Uppföljare från Harper Lee släpps i sommar

Harper Collins har annonserat att de kommer publicera en ny roman från Harper Lee. Det blir den första sedan succén med To Kill a Mockingbird från 1960. Med tanke på upplagan förväntar de sig succé. Planerna är att trycka två miljoner exemplar.

Harper Lee är känd för sin Pulitzer pris-vinnande klassiker To Kill a Mockingbird (Dödssynden) från 1960 som är den enda roman författaren hittills har givit ut. Nu visar det sig att det finns ytterligare en bok.

Go Set a Watchman skrevs egentligen på 1950-talet före Dödssynden. Den handlar om karaktären Scout som vuxen, men redaktören blev så tagen av tillbakablickarna till Scouts barndom att Lee blev övertalad att skriva en roman om den istället. Go Set a Watchman återfanns, till den 88-åriga författarens stora lycka, under förra hösten av Lees advokat. Historien satt fasthäftad till ett orginalmanuskript av Dödssynden.

Romanen släpps av Harper Collins den 14 juli. I Sverige var det Albert Bonniers förlag som gav ut Dödssynden, och de är så klart spända på uppföljaren. Daniel Sandström, förläggare och litterär chef på Albert Bonniers Förlag, säger till SvD att ambitionen är att få ge ut den så fort som möjligt, men att de så klart måste läsa manus innan de kan säga något säkert.

ANNONS

Foto: Eric Draper

 

 

 


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se

Stäng meny