Ny VD på Pocketgrossisten: Fredrik Axegård

Pocketgrossisten har rekryterat en ny VD och tillträdande chef blir Fredrik Axegård, tidigare chef inom både dagligvaruhandeln och inom bokbranschen. Anställningen är planerad att verkställas under mars 2015, och är en del i ledet av att öka tillgängligheten för pocket och böcker i dagligvaruhandeln.

Fredrik Axegård har 15 års erfarenhet av bokbranschen och kommer tidigare från Norstedts förlagsgrupp där han var key account manager och försäljningschef, och nu senast från Akademibokhandeln och Coop där han innehaft tjänsten som inköpschef/kategorichef.

Fredrik Axegård ser fram emot den nya tjänsten och kan inte vänta med att utveckla varumärket och företaget.

– Pocketgrossisten är inne i en väldigt spännande fas och har under året tecknat avtal med flera nya kunder. Fokus nu blir att vidarutveckla vårt erbjudande. Vi ska skapa branschens bästa helhetslösningar för böcker i dagligvaruhandeln, en fantastisk handelsplats där vi kan nå ut med böcker till den stora allmänheten, säger han.

Pocketgrossisten själva är mer än nöjda med sin rekrytering och ser fram emot att samarbetet och ledningen under Axegård kan ta fart.

– Med Fredrik Axegård som ny VD tar vi nu nästa kliv och kan utveckla vårt erbjudande och bygga en organisation som fortsatt kan växa. Axegårds kompetens, med gedigen erfarenhet från såväl leverantörs- som återförsäljarledet, och stor kunskap om böcker, är precis det vi letat efter, säger Magnus Brundin, styrelseordförande Pocketgrossisten.

Fredrik Gustafsson som är nuvarande VD har under sin tid på posten jobbat hårt med att renodla företaget till att satsa på just dagligvaruhandeln, en satsning som nu alltså inte bara visar genom de nya kundavtalen utan också tar sig uttryck när man nu rekryterar en ny VD med erfarenhet inom just dessa områden.

Fredrik Gustafsson kommer i fortsättningen att konsultera Pocketgrossisten vid behov.

 

Foto: Stefan Kits

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL