fbpx

Bilderboks-app blir internationell

Stina Wirséns Vem-böcker har blivit välkända. Sedan 2013 finns bilder-böckerna även i app-form på svenska. Nu tar Wirsén och Bonnier Carlsen appen utomlands och publicerar den på engelska, norska och tyska.

App-versionen, som finns för iPad och iPhone, kompletterar böckerna med författarens egen inläsning av berättelsen. Appen har blivit en stor succé och ”lästs” över en miljon gånger. När Bonnier Carlsen nu publicerar och översätter appen till andra marknader är det för första gången.

– Den digitala utvecklingen ger nya och spännande möjligheter för våra författare. Vi är väldigt glada över att Stinas Vem-böcker får möjlighet att nå nya läsare över världen, säger Eva Dahlin som är litterär chef på Bonnier Carlsen.

Författaren själv har varit med i produktionen och är nöjd med resultatet.

ANNONS

– Förhoppningsvis bidrar apparna till att ännu fler föräldrar och barn läser. Jag tror att de olika formaten berikar varandra, säger Wirsén.

Appen finns för nedladdning på AppStore. Den första boken Vem bestämmer står då redan på plats i den virtuella bokhyllan, och man kan välja att läsa och bläddra själv, eller låta barnen lyssna på Stina Wirséns inspelade röst.

 

Foto från Bonnier Carlsen
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se

Stäng meny