fbpx

Bilderboks-app blir internationell

Stina Wirséns Vem-böcker har blivit välkända. Sedan 2013 finns bilder-böckerna även i app-form på svenska. Nu tar Wirsén och Bonnier Carlsen appen utomlands och publicerar den på engelska, norska och tyska.

App-versionen, som finns för iPad och iPhone, kompletterar böckerna med författarens egen inläsning av berättelsen. Appen har blivit en stor succé och ”lästs” över en miljon gånger. När Bonnier Carlsen nu publicerar och översätter appen till andra marknader är det för första gången.

– Den digitala utvecklingen ger nya och spännande möjligheter för våra författare. Vi är väldigt glada över att Stinas Vem-böcker får möjlighet att nå nya läsare över världen, säger Eva Dahlin som är litterär chef på Bonnier Carlsen.

Författaren själv har varit med i produktionen och är nöjd med resultatet.

ANNONS

– Förhoppningsvis bidrar apparna till att ännu fler föräldrar och barn läser. Jag tror att de olika formaten berikar varandra, säger Wirsén.

Appen finns för nedladdning på AppStore. Den första boken Vem bestämmer står då redan på plats i den virtuella bokhyllan, och man kan välja att läsa och bläddra själv, eller låta barnen lyssna på Stina Wirséns inspelade röst.

 

Foto från Bonnier Carlsen

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.