fbpx

Serienördens kokbok ger oss ny hybrid

Kokboksmarknaden får ett nytt spännande tillskott när Malin Svedjeholm gör något som ingen gjort tidigare. Serietecknaren och förläggaren från Luleå har samlat recept från ett stort urval av Sveriges serietecknare som alla har fått välja ut sina favoriter. Resultatet: Serienördens kokbok.

Malin Svedjeholm har samlat bidrag från inte mindre än 46 olika serieskapare, som alla har bidragit på olika sätt. Boken passar för både mat- och serienörden och innehåller recept på allt från middagar & desserter till mackor & smårätter, alla utvalda av de olika serieskaparna som framställt sina favoriter i serieform.

Mixen av recept, serier och information om matlagning gör boken till ett unikt projekt som inte bara lyckas knyta samman olika intresseområden utan också tillför något nytt och spännande på marknaden. Visuellt beskrivs boken som ett nöjesfält, som ger läsaren en berg- och dalbana i upplevelser.

ANNONS

Boktugg.se har tidigare skrivit om biografin om Lena Junoff som skrivits av Bo Sjökvist och ges ut på Kartago förlag under hösten. Denna biografi var även den en hybrid med serier, och tillförde något nytt på marknaden. Serienördens kokbok, detta senaste tillskott på kokbokshimlen som också är en hybrid i serieform, låter oss ana att hybrider har kommit för att stanna, och det är något nytt på gång.

Serienördens kokbok ges ut på Natt förlag och släpptes på Bokmässan i Göteborg. Malin Svedjeholm har skapat något nytänkande, men troligtvis är hybrider i liknande form något vi kommer att se mer av framöver, vilket vi på boktugg ser fram emot.

Serieskaparna som medverkat i boken är följande:

Sofia Olsson, Anna Åhlén, Li Österberg, Hanna Strömberg, Lisa Medin, Jan Kustfält, Jonas Darnell, Frida Isotalo, Helena Strömberg, Liv-Jenny Sandberg, Jan Hoff, Lars Andersson, Marie Gayatri, Tinet Elmgren, Staffan Melin, Tove Björkdahl, Malin Svedjeholm, Tomas Antila, Stina Lövkvist, Anette Nettan Segerlund, Stef Gaines, Daniel Tjernberg, Karin Didring, Per Myrhill, Bror Hellman, Robin Ragnarsson, Emelie Friberg, Marjo Palokangas, Tomas Zackarias Westberg, Kina Edin, Nicolas Krizan, Elin Lucassi, Johanna Gustafsson, Malin Biller, Jenny Berggrund, Louise Scheele Elling, Jenny Hannula, Sofia Karlström, Loka Kanarp, Mio Isenrot, Ola Forssblad, Viktor Jäderlund, Anna Landin, Annika Jernstig, Johan Wanloo, Sissel Gustafsson och David Olgarsson.

 

Fotografi: Cederlöf

 

 
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired1@boktugg.se

Stäng meny