fbpx

Trend med musikvideor till böcker fortsätter

Ytterligare en författare lanserar sin bok med hjälp av en musikvideo. En gång ingen gång, men två gånger är en trend?

Charlotte Wikhall släppte i dagarna sin femte roman sedan debuten 2011. Romanen Mirakeldagars boktrailer och soundtrack lanseras i form av en musikvideo som spelats in i samarbete med sångerskan Ylva Hällgren. I videon syns bland annat artisten Olle Ljungström, men den innehåller även lite mer kontroversiella inslag i form av en naken kvinna och en tiggare.

I ett par tidigare artiklar har vi skrivit om Anton Axélos låt Trehundrasextiofem som nyligen lanserats som soundtrack till Rolf och Cilla Börjlinds bok Svart Gryning. Nu ser vi ytterligare en bok som ackompanjeras av en musikvideo. Det är intressant med två olika varianter på samma grepp. Axélos video som är mer suggestiv och känsloskapande och Wikhall/Hällgrens video som exponerar boken flitigt. Vilken variant tror ni mest på i framtiden?

Här hittar ni en länk till Wikhall/Hällgrens video: http://www.youtube.com/watch?v=bEcDc5MxGtk

ANNONS❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se

Stäng meny