fbpx

Barnbok om vapeninnehav toppar på Amazon

En av de stora politiska diskussionerna i USA har nu under sommaren kretsat kring lagarna om huruvida skjutvapen ska tillåtas bäras av gemene man på offentliga platser, något som nu tagit sig uttryck i bokbranschen. Amazons lista över Children’s Government Books toppas nu nämligen av My Parents Open Carry som handlar om hur en familj som älskar vapen tillsammans förblir tillsammans. 

Författarna till boken, Brian Jeffs och Nathan Nephew, menar att målet med boken är att ge ut en sund familjebok som speglar åsikterna hos majoriteten av den amerikanska befolkningen. Vilken de menar är att självförsvar är en grundläggande rättighet och att skjutvapen är det bästa försvaret.

Reaktionerna på denna bok är oundvikligen blandade och både The Guardian och barnboksförläggaren Elisabeth Laws har uppmärksammat den. Har något liknande hänt i Sverige? Eller vilken aktuell politisk diskussion skulle kunna bidra till något liknande, vad tror ni?

ANNONS

Foto: Teknorat, Flickr


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny