fbpx

Barnbok om vapeninnehav toppar på Amazon

En av de stora politiska diskussionerna i USA har nu under sommaren kretsat kring lagarna om huruvida skjutvapen ska tillåtas bäras av gemene man på offentliga platser, något som nu tagit sig uttryck i bokbranschen. Amazons lista över Children’s Government Books toppas nu nämligen av My Parents Open Carry som handlar om hur en familj som älskar vapen tillsammans förblir tillsammans. 

Författarna till boken, Brian Jeffs och Nathan Nephew, menar att målet med boken är att ge ut en sund familjebok som speglar åsikterna hos majoriteten av den amerikanska befolkningen. Vilken de menar är att självförsvar är en grundläggande rättighet och att skjutvapen är det bästa försvaret.

Reaktionerna på denna bok är oundvikligen blandade och både The Guardian och barnboksförläggaren Elisabeth Laws har uppmärksammat den. Har något liknande hänt i Sverige? Eller vilken aktuell politisk diskussion skulle kunna bidra till något liknande, vad tror ni?

ANNONS

Foto: Teknorat, Flickr

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.