fbpx

Ökad E-boksförsäljning i Storbritannien, men Sverige då?

The UK Publishers Association avslöjade för ett par veckor sedan att ökningen av E-boksmarknaden i landet var större än på den amerikanska marknaden under den första delen av 2014.

Den digitala försäljningen, både e-böcker och ljudböcker, ökade med drygt 10 % under januari till april jämfört med samma period förra året, från knappa 120 miljoner pund till drygt 132 miljoner pund. Med detta menar man att den digitala försäljningen nu är cirka 16 % av den totala bokförsäljningen, ungefär fyra gånger så mycket som för fem år sedan. Dessa 16 % gör Storbritannien till landet där E-böcker har den näst största marknadsandelen av den totala bokförsäljningen, bakom USA där andelen E-böcker som säljs tros motsvara cirka 30 % av den totala bokförsäljningen.

När det gäller den svenska E-boksmarknaden så har vi en bit kvar. I april svarade bland annat Svenska Förläggareföreningen på några frågor om just E-böcker hos Framsidan och där framkommer att E-boksförsäljningen under 2013 endast motsvarade 0,5 % av den totala försäljningen av allmänlitteratur i landet.

ANNONS

Kanske är dock en vändning på gång när flertalet företag (som vi tidigare skrivit om här och här) erbjuder prenumerationstjänster för e-böcker som byggs upp på samma sätt som musikjätten Spotify, nu senast har exempelvis ljudboksföretaget Storytel även lagt till E-böcker till sina tjänster!

Foto: Alex Lang, Flickr


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny