fbpx

E-böcker ska bli mer lättillgängliga genom BitLit

 

BitLit är tjänsten som ska göra det lättare för läsarna att få tillgång till E-boksversionen av böcker de redan äger. Detta görs genom att titelsidan, och upphovsrättssidan med ditt namn skrivet på, skannas och inom några sekunder ges tillgång till E-boken.

Ännu fungerar det inte på alla böcker utan bara med det begränsade utbud på cirka 20 000 titlar som BitLit har rättigheterna till, men antalet titlar ökar konstant. Vissa titlar är gratis medan andra kan fås mot betalning, men en del förlag har även valt att ge gratis tillgång till E-boksversionen genom BitLit då den fysiska boken inhandlas.

Tills nu har BiLit saknat ett samarbete med något av de stora mainstream-förlagen saknats, men nyligen avslöjades att ett begränsat testsamarbete med HarperCollins är påbörjat. Om detta samarbete lyckas kan det medföra att konceptet vinner mark i förlagsvärlden, men det återstår att se!

ANNONS

Foto: willypd, fotolia
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny