Barnes & Noble i uppgörelse om ammande mammor

En anställd på en av bokhandelskedjan Barnes & Noble New York-butiker hotade att avvisa en kvinna som ammade sitt barn om hon inte täckte sig bättre. Nu har statsåklagaren gett dem bakläxa.

Mammor som ammar på offentlig plats behöver, enligt lag i staten New York, inte dölja detta. Men det hade en anställd på Barnes & Nobles bokhandel i Nanuet (fyra mil från Manhattan) missat och därför tillrättavisades en kvinna som ammade sitt barn inne i bokhandeln.

I en uppgörelse med statsåklagaren lovar nu Barnes & Noble att utbilda all sin personal om vilka lager som gäller och dessutom sätta upp den nationella symbolen för amning vid entrén till alla sina 42 bokhandlar i New York.

Dessutom donerar företaget 10.000 dollar till Rockland County för att stödja aktiviteter kring deras ”Breastfeeding Promotion and Support Program”.

Här hemma i Sverige har det blossat upp debatter kring amning i butiker och på caféer men vad vi kan hitta på google så har det hittills inte handlat om någon bokhandel som avvisat ammande kvinnor. Hur skulle du reagera om någon ammade sitt barn i din bokhandel?

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL