Kristin Kaspersen

Som ung gjorde Kristin Kaspersen flera barnroller i musikaler på teatrar i Stockholm. Hon jobbade som bartender och servitris innan hon utbildade sig till flygvärdinna. 22 år gammal började hon som väderpresentatör för TV3 Norge. Ett par år senare fortsatte hon som programledare för olika tv-program i Sverige, däribland Sommar på Gröna Lund och Uppdraget. I december 1993 fick hon som yngsta person någonsin ta emot Hylandpriset för Sveriges mest populära tv-personlighet samt Aftonbladets TV-pris för Sveriges mest populära kvinnliga programledare.

Under åren fram till 2003 gjorde hon flera program för Sveriges Television, däribland Söndagsöppet, Polar Music Prize, Melodifestivalen och Svenska Idrottsgalan. På TV4 fortsatte hon med bland annat program som Cancergalan, Fångarna på Fortet, Humorgalan och Nyhetsmorgon. I Sjuan har hon varit programledare för Biggest Loser och Spårlöst. Sedan 2020 är hon programledare för Svenska hjältar-galan på Aftonbladet och TV3 som hyllar civilkurage och medmänsklighet.

Kristin Kaspersen har även universitetsstudier i engelska och har läst journalistik på Poppius Journalistskola. 2013 debuterade hon som författare med en bok om träning och hälsa (Stark i kropp och själ: träning mat inspiration). 2015 utkom boken "Good Food". Hon varvar tv-jobben med att vara krönikör i olika tidningar och som konferencier och moderator vid olika evenemang. Hon är även skapare av appen Klustr.

Hon är dotter till Barbro "Lill-Babs" Svensson (1938–2018) och Kjell Kaspersen (1939–), tidigare norsk landslagsmålvakt i fotboll. Hon var 2003–2009 gift med programledaren Hans Fahlén. År 2019 vann Kristin Kaspersen Let's Dance i TV4 tillsammans med professionelle danspartnern Calle Sterner.