David Lagercrantz

David Lagercrantz, född 1962, är journalist och författare. Han debuterade 1997 med en bok om den svenske äventyraren Göran Kropps bestigning av Mount Everest. En gemensam nämnare för flera av hans böcker har varit att han har skrivit om briljanta personligheter som gått sin egen väg i livet. Detta utmärker inte minst hans senaste roman, den kritikerrosade Syndafall i Wimslow (2009) om den brittiske spionen Alan Turing som knäckte tyskarnas Enigmakod.

2015 axlade han Stieg Larssons mantel som författare till böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Det som inte dödar oss kom ut under sensommaren samma år till ett enormt medieintresse. Boken är den fjärde delen i Millennium-serien och gavs ut i 47 länder och har hittills sålt i sex miljoner exemplar. I september 2017 kommer den femte boken i serien, Mannen som sökte sin skugga, även den med Lagercrantz som författare.

En annan av David Lagercrantz största framgångar hittills (och en av de största svenska succéerna på senare år) är boken om Zlatan Ibrahimovic, Jag är Zlatan, som kom ut 2011. Jag är Zlatan nominerades till Augustpriset och till William Hill Sports Book of the Year, och har sålt i miljoner exemplar världen över.

David Lagercrantz är bosatt på Södermalm i Stockholm.