Jörgen Krüsell

Jörgen Krüsell är född 1972 i Södertälje, jobbar där som gymnasielärare och centralt fackligt ombud. "Delar av en helhet" är hans debutroman.

Jörgen Krüsell är född 1972 i Södertälje där han jobbat många år som gymnasielärare och centralt fackligt ombud. Tidigare har författaren sysslat med allt från FN-tjänst och pizzautkörning, dock inte samtidigt. "Delar av en helhet" är det första publicerade bokmanuset. Boken består av en handfull berättelser som hakar i varandra och har så vitt skilda ämnen som kriget i Syrien och ett lärarvikariat som går snett. Religion och tron på olika saker hamnar under lupp i flera av berättelserna.

Besatthet och den moderna människans väg mot att helt tappa kontrollen får också sägas ta stor plats i boken. De olika delarna i boken har alla nämnts med ordet "spel" i sig: Förspel, gospel, tokspel, kammarspel, mellanspel och så vidare. Tanken med det får sin förklaring när man läser boken. En kul detalj är att boken från början var tänkt att heta "Spel för galleriet" innan det i stället blev "Delar av en helhet" - en titel som kändes mer passande. Musik tar en stor plats i boken och varje berättelse följs åt av en låt som för handlingen framåt eller kanske är det tvärtom.

Som baksidetexten på boken säger: "Ackompanjerat av allt från Accept till Håkan Hellström. Välkomna." Författaren finns på Twitter under sitt namn och har även en enkel hemsida med adressen. jorgen-krusell.webnode.se