smartare smalare snyggare rikare

smartare smalare snyggare rikare
Författare
Medverkande
Förlag Systerkonspirationen
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor321
Vikt380 gr
Utgiven2021-11-25
SABHc
ISBN 9789198524628
Stockholm 1991. Sara står utanför Östra Reals gymnasium, nyinflyttad från Norrköping och inställd på att livet äntligen ska börja. Hennes önskemål är inte orimliga: en enda vän, och en enda kille som kan tänka sig att ligga med henne. När Sara blir handplockad av den excentriska Esmeralda börjar saker äntligen att hända. Men det nya livet blir inte som hon hoppats.

I smartare smalare snyggare rikare skriver författaren Gudrun Furumark om att vara tjej på 90-talet, om det första mötet med borgerlighetens indiskreta charm och om kulturmännen som verkar i kulisserna. En roman om vänskap, klass och om att läsa Birgitta Stenberg för första gången. Den utspelar sig i brytningspunkten mellan postpunk och britpop, yuppieeran och riot grrrl-rörelsen och mellan oskuld och vuxenblivande.

Gudrun Furumark är född 1974 i Norrköping. Hon är idag bosatt i Stockholm och arbetar som psykolog. Idén till boken föddes ur ett samtal om gymnasietidens sexuella statusspel.

– Det här är min uppgörelse med den gränslöshet som fanns i kulturvärlden under min ungdom, men framförallt är det en kärleksförklaring till tonårstjejen.

smartare smalare snyggare rikare är Systerkonspirationens tredje bok efter succéerna Vem bryr sig? och Black Box. Det är förlagets första roman och Gudrun Furumarks debut.