Posten

Posten
Författare
Förlag IT-LIT AB
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor272
Vikt440 gr
Utgiven2018-11-09
SABHc
ISBN 9789198446531

En kärleksfull skildring av brevbäraryrket.

I Posten får vi följa en manlig student som börjar extraknäcka som brevbärare på den stora postterminalen i Årsta. Han blir besatt av sitt jobb och börjar föra anteckningar i samband med att han kör postbil, springer i trappuppgångar och sorterar oräkneliga mängder kuvert från myndigheter och matbutiker.

Romanen är en kärleksfull hyllning till brevbärarna och deras vardag. Handlingen utspelas ett par år i början av 2010-talet, under en period då Posten genomgick stora förändringar. Bland annat skedde ett samgående med Post Danmark och verksamheten bytte namn till Postnord.

Posten utgår från författarens egna erfarenheter som brevbärare och kan läsas som en modern bildningsroman. Boken består av tre delar: Brevbärarkontoret, Allmän visstidsanställning med möjlighet till förlängning, samt Slakthusområdet. I de två första delarna följer vi huvudpersonens vardag som brevbärare; på terminalen och ute på rundan i olika delar av Stockholm. I den tredje delen övergår romanen plötsligt till en dokumentation av det unga Stockholms kulturliv och övergången från fysiska möten till kommunikation genom digitala medier, framför allt twitter.

"Förvånansvärt bra debut" - Stig Larsson

Ludvig Köhler är född 1989 och uppvuxen i Stockholm. Hans poesi har tidigare publicerats av bland andra Muumuu House. Posten är hans debutroman.