Marionetten

Marionetten
Serie Skärgårdsmorden
Författare
Medverkande
Förlag Björnlunds förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor314
Vikt0
Utgiven2018-04-10
SABHc
ISBN 9789198194609
»Han sprang fortare än någonsin tidigare. Han snubblade på en trädrot som stack upp ur gräset och ramlade framstupa. Han hörde hur hon skrattade bakom honom. Det skrämde honom så vansinnigt. Han reste sig upp. Hjärtat bultade hårt och gjorde honom yr. Han hörde hur hon närmade sig. Hans ben tappade farten och han kände hur hela hans kropp verkade ge upp. Tårarna brände innanför ögonlocken. Han ville inte. Han måste springa fortare, ännu fortare.«

LOUISE BJÖRNLUND är en etablerad författare som framgångsrikt givit ut barnböcker. Nu debuterar hon som deckarförfattare med Marionetten som hyllas i media. Marionetten är den första fristående kriminalromanen i en kommande serie, Skärgårdsmorden.
Marionetten är Louise Björnlunds deckare om skärgårdsguiden Kina Bergsmed som involveras i kommissarie Ulrika Bigårds och Ewald Wermelins arbete med att lösa mord i skärgårdsmiljö.

En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och kommissarie Ewald Wermelin och Ulrika Bigård påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.Recensioner
”Louise har lyckats med att lägga ut ett antal spår som i alla fall lurade mig totalt. När jag var på det klara med vem som var gärningsmannen blev jag blåst på konfekten. Skickligt!"
Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

”Nervkittlande, obehaglig och med starkt driv. En lysande kriminaldebut.”
Tidningen Skärgården

"Marionetten är en deckardebut med mersmak. Historien om skärgårdsguiden Kina och polisen Biggan är uppfriskande, det är skönt att slippa se de äldre nedsupna männen som vi alltför ofta ser i deckare. Både Kina och Biggan är bekantskaper som jag blir nyfiken på och vill lära känna mer. Handlingen utspelar sig i den mysiga och gemytliga skärgården, inte kan det hända otäcka mord här..? Historien är ruggig och ledtrådarna portioneras ut i små doser allt eftersom, ändå anar jag inte förrän i sista stund vem som ligger bakom allt. Med Marionetten har författaren gjort ett starkt avtramp i deckargenren, det är ruskigt, spännande och förbaskat bra! Ser fram emot att läsa nästa bok!"
Villivonkansbooks

”Med en ordentlig twist i inledningen fortsätter Louise Björnlund att få läsaren att rysa igenom debutromanen Marionetten. En kriminalroman som skakar skärgårdslivet i grunden.”
Tina Eklund AlltOmDalarö.se

"En spännande bladvändare som utspelar sig i en mysig skärgård som bjuder på ond bråd död och mörka hemligheter."
Håkans hylla

Marionetten har allt som en spännande kriminalroman ska ha: en gastkramande och intelligent intrig, suveräna karaktärsbeskrivningar och oväntade vändningar. Och gestaltningen är i en klass för sig! Louises debutroman är, enligt mig, helt lysande - och en riktig bladvändare! Och jag är övertygad om att hon kommer att sätta Dalarö och Ornö på kartan - liksom Mankell gjort med Ystad.
Birgitta Backlund, Bästsäljande författare av Blondieförfattare mfl

Spänningen och obehaget infinner sig från första sidan och kryper innanför skinnet. Jag är helt enkelt fast från första till sista sidan!
Bok_ann

Marionetten är en spännande deckare som utspelar sig i skärgårdsmiljö. En ung man hittas mördad på en skärgårdsö. Med en stark inledning och ett stort driv framåt blir boken aldrig tråkig. Tempot skruvas snarare upp efter varje bläddrad sida, och en bit in är man som läsare fast. Den är lätt att följa med i och går snabbt att ta sig igenom. En nervkittlande bok som inte går att förutsäga vilket jag gillar. Välskriven från början till slut.
Deckartips